Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Tomáše Vernera

13. 06. 2014 | Televizní tipy
Desetinásobný mistr republiky v krasobruslení vyhrál ve dvaadvaceti letech evropský šampionát. Poté se musel vyrovnat s tím, že ho opustilo štěstí a zradila psychika. Pořad 13. komnata Tomáše Vernera připravili: M. Kosová, V. Hamerník a J. Střecha.

Tomáš Verner desetkrát získal zlato na mistrovství České republiky v krasobruslení.
V roce 2007 byl stříbrný na Mistrovství Evropy ve Varšavě a o rok později, v Záhřebu, se stal ve dvaadvaceti letech mistrem Evropy.  

Všem bylo jasné, že vychází nová krasobruslařská hvězda. Svůj velký úspěch však Tomáš už nikdy plně nezopakoval. Měl talent a brilantní techniku. Ve vrcholovém sportu ale 13. komnata Tomáše Vernerarozhoduje také štěstí a psychika. Právě v jejich selhání tkví 13. komnata sympatického sportovce, který si získal přízeň publika na mnoha místech světa.

V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že s krasobruslením začal Tomáš jako pětiletý, na popud rodičů. V Českých Budějovicích, kde s rodiči bydleli, trénoval krasobruslení i jeho starší bratr. Poprvé Tomáš Verner vyhrál medaili na mistrovství republiky ve svých patnácti, kdy skončil jako druhý. O rok později již získal první ze svých deseti titulů mistra České republiky.

V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že kvůli krasobruslení žil Tomáš od roku 2006 v německém Oberstdorfu, kam odešel za proslulým trenérem Michaelem Huthem, i když se dál na jeho přípravě podílela jeho trenérka Vlasta Kopřivová, která se o něj starala jako o syna.

V roce 2007 se Tomáš umístil na druhém místě na mistrovství Evropy a čtvrtý na mistrovství světa. O rok později na Mistrovství Evropy v Záhřebu, kde získal své první a bohužel i poslední evropské zlato, předvedl Tomáš při volné jízdě jeden čtverný a sedm čistých trojitých skoků. Byl chválen za skvělou techniku a schopnost jedinečných výkonů. Zdálo se, že ho nemůže nic zastavit.

V době závodů a ve vrcholné sezóně Tomáš trénoval třicet hodin týdně, v přípravné fázi sezony dvaačtyřicet hodin týdně, další čas vyplnilo cestování. V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že o výsledku však nakonec rozhoduje pouhých sedm minut na ledě. Bez možnosti jakékoliv opravy.

Na Mistrovství světa v Göteborgu v roce 2008 novopečený mistr Evropy propadl, skončil patnáctý a pak tři roky čekal, než se mu znovu podařilo na evropském šampionátu získat medaili. Avšak i v dobách, kdy nevítězil, patřil k nejpopulárnějším krasobruslařům na mezinárodní scéně. Medaili na mistrovství Evropy se mu podařilo získat už jen jednou, když skončil jako třetí na ME v Bernu v roce 2011. Byla to jeho poslední mezinárodní medaile.

Jeho posledním velkým závodem měla být olympiáda v Soči, kde skončil jedenáctý. V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že se rozhodl startovat ještě na Mistrovství světa v japonské Saitamě, ale k průlomu nedošlo, umístil se na desátém místě a se sportovní kariérou definitivně skončil.

Tomáš absolvoval mentální trénink s Danem Landou a sám také postupně dospěl k tomu, že cílem je cesta, že na medailích nezáleží, trénink není jen povinnost, dřina, která se má zúročit v závodě, ale součást jeho samotného, jeho života. Toho, že se stal vrcholovým sportovcem, nelituje, i když nedosáhl takových výsledků, jaké rozjezd jeho sportovní kariéry sliboval.

Pořad 13. komnata Tomáše Vernera můžete sledovat 13.6. 2014 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Tomáše Vernera:

13. komnata Tomáše Vernera
13. komnata Tomáše Vernera
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !