8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Agatha Christie - Sittafordská záhada

6. 01. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Sittafordská záhada
Autor: Agatha Christie
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011
Počet stran: 232 str.
Vázaná vazba
Cena: 234 Kč

Zapadlou anglickou vesničku Sittaford odřízne od okolního světa sněhová bouře. V Sittafordském sídle, které si pronajaly paní Willettová a její dcera Violet, se sejdou místní obyvatelé na večeři – a po ní podniknou spiritistickou seanci. Ta jim vyjeví děsivou zprávu: kapitán Trevelyan, vlastník sídla, toho času bydlící v nedalekém městečku Exhampton, je mrtev.

sittafordská záhadaTrevelyanův starý přítel major Burnaby nelení a i přes nepřízeň počasí vyrazí pěšky do Exhamptonu, aby se přesvědčil, že všechno byl jen hloupý vtip. Ale nebyl... Od originálního vydání této detektivky Sittafordská záhada, v níž Agatha Christie v zápletce vůbec poprvé využila motivu nadpřirozených sil (později tak mistrně rozvinutého mimo jiné v Plavém koni či v povídkách souboru Smrtonoš) uplyne v roce 2011 už osmdesát let.

Ukázka z knihy:


Major Burnaby si natáhl gumové holínky, zapnul si límec kabátu až ke krku, vzal z police u dveří lucernu zacloněnou proti větru, opatrně otevřel venkovní dveře své malé vilky a vykoukl ven. Jeho zrak spočinul na typické scenerii anglického venkova, jaká se zobrazuje na vánočních pohlednicích a předvádí ve staromódních operetách. Všude ležel sníh, hluboké závěje sněhu – nejen poprašek na dva tři centimetry. Sníh padal poslední čtyři dny v celé Anglii a tady, na okraji Dartmooru, ho ležela hluboká vrstva. V celé Anglii naříkali
majitelé domů, že jim popraskalo vodovodní potrubí, a kdo měl známého instalatéra nebo aspoň instalatérského učně, pokládal to za hotové terno.

Tady nahoře, v malé vísce Sittaford, vždy trochu odlehlé od světa a nyní téměř úplně odříznuté, znamenaly drsné zimní podmínky skutečný problém.
Major Burnaby byl však otužilý pán. Dvakrát si odfrkl, jednou zabručel a energicky vykročil do sněhu. Neměl namířeno daleko. Pár kroků pěšinkou, pak projít bránou a po příjezdové cestě, z níž byl sníh částečně odházený, nahoru k rozlehlému žulovému domu. Dveře mu otevřela pečlivě oblečená panská. Major si svlékl kabát a starou šálu, sundal gumové holínky.

Další dveře se rozlétly dokořán a jimi prošel do místnosti, která působila jako kouzelnická scéna. Ačkoli bylo teprve půl čtvrté, záclony byly zataženy, svítilo elektrické světlo a v krbu spokojeně plápolal mocný oheň. Dvě ženy v odpoledních šatech povstaly, aby přivítaly věrného starého válečníka.

Tuto knihu Agatha Christie - Sittafordská záhada koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !