8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poselství run + barevné karty

18. 10. 2008 | Knižní tipy
Název knihy:
Poselství run + barevné karty
Autor: Renata Herber
Nakladatelství:
Euromedia Group, a.s. Knižní klub
Rok vydání: 2008
Počet stran: 144 str.
Formát: 180 x 230 mm
Cena: 299 Kč

V nové knize známé české věštkyně ožívá tentokrát runová magie. V runách je obsaženo prastaré vědění o skrytých nebeských i zemských proudech a runové rituály si dodnes uchovávají velkou sílu.

Publikace se věnuje především významu jednotlivých znaků, které jsou výtvarně ztvárněné na kartách, a typům věštění, ale obsahuje i základy severské mytologie a uvádí využití run v lidovém léčitelství i oblíbené receptury našich severských předků. Knihu doplňuje překrásně barevně provedená sada karet.

poselstvi-runposelstvi-run-ukazka














Ukázka z knihy Poselství run + barevné karty:

Důležité je správné načasování runových magických rituálů, při němž se přihlíží k ročnímu období, lunární fázi a postavení Slunce na obloze. Nejvhodnějšími okamžiky pro magické obřady jsou východ slunce, poledne, západ slunce a půlnoc. Lunární fáze se berou v úvahu s ohledem na téma zamýšleného kouzla, v podstatě je to stejné jako v tradiční magii. Obecně se za nejlepší čas rituálu pokládá noc, úplněk nebo novoluní, podle tématu, který řešíme. Například: pokud chceme pomocí kouzla do života něco přijímat (novou práci, lásku apod.), začínáme o novoluní přibývajícího Měsíce. A pokud se potřebujeme něčeho zbavit, začínáme za úplňku ubývajícího Měsíce.
Při rituálech vždy dodržujeme správnou fázi Měsíce, ať je kouzlo posíleno. Představte si, jak Luna v novoluní prochází procesem znovuzrození a narůstá čtrnáct dní. Doroste do největší podoby úplňku, potom ubývá po dobu čtrnácti dnů, kdy její svit úplně zanikne v den novoluní, aby se mohla opět ve svém cyklu zrodit.
Tento lunární cyklus prožíváme i během života. V období, kdy potřebujeme nárůst síly a zdraví využijeme fázi Měsíce od novoluní do úplňku. V období, kdy se zase potřebujeme zbavit životně nedůležitých věcí, oslabit nepřítele nebo snížit horečku, nám napomáhá období měsíční fáze od úplňku k novoluní.


Knihu Poselství run + barevné karty si můžete zakoupit v nakladatelství Knižního klubu.


Petrac
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !