Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Autogramiáda čtyř spisovatelek

28. 09. 2010 | Novinky

Mladá fronta si Vás dovoluje pozvat na autogramiádu nejúspěšnějších autorek Mladé fronty Markéty Behinové, Jitky Rákosníkové, Petry Lamschové a Ivany Ašenbrenerové spojenou s besedou nad jejich knihami.


V sobotu 2. října 2010 v 11 hodin Hlavní pódium v hale 5A-D, Pražský veletržní areál Letňany. Autogramiáda je součástí programu Podzimního veletrhu potřeb pro děti (FOR BABIES, FOR TOYS), který se koná od 30. září do 3. října 2010.

pozvankaKnihy můžete zakoupit s veletržní slevou přímo na akci, na stánku Mladé fronty, umístěné pod pódiem v hale 5A-D. Dopolednem Vás provede moderátor Honza Musil.


O autorkách:


Markéta Behinová - novinářka a spisovatelka


Narodila se v roce 1979 v Písku. Do Prahy odešla kvůli studiím na Vyšší odborné škole hotelové, kde studovala studijní obor zaměřený na management. Po zakončení studia absolutoriem začala pracovat jako šéfredaktorka internetového magazínu o gastronomii, poté působila v časopisech Style, Jackie a Maminka. Během pětiletého vedení časopisu Maminka se stala spoluautorkou úspěšné knihy Velká kniha o mateřství. Je vedoucí knižní edice Maminka, ve které vyšla kniha Aromaterapie v životě ženy a  na konci května budou v prodeji další knihy – Co dělat, když dítě… a Výchova podle slavných maminek, jejíž je autorkou. V současné době je na volné noze, věnuje se psaní a čtyřleté dceři.


Jitka Rákosníková


Začala psát o jídle nejprve ze záliby. Už v dětství četla vedle detektivek nejraději kuchařky. Vystudovala obor španělština, dějepis na FFUK a při studiu také ráda a hodně vařila. Později se přesunula na pozici redaktorky jednoho pánského a posléze několika ženských časopisů a nutkání psát o jídle a nápojích přenesla i na jejich stránky. Postupem času začala působit v časopisech věnovaných výhradně gastronomii; v současnosti je šéfredaktorkou kulinárního měsíčníku F.O.O.D. a věnuje se i překladům v této oblasti. Napsala několik kuchařek (Polévky, Ořechy, Knedlíky) a editorsky se podílela na novém vydání kuchařské bible Marie Janků-Sandtnerové. Zajímá ji také jídelní historie, původ známých jídel, krajová a lidová kuchyně. Miluje koření. Jejím nejlepším kuchyňským
pomocníkem je kromě robota papír na pečení. Vaření ji pořád ještě nepřestalo bavit. Je vdaná a má dva syny, jejichž nejoblíbenějším místem v bytě je kuchyně. 


Petra Lamschová


Narodila se v roce 1976. Je absolventkou Univerzity Palackého v Olomouci v oboru Učitelství pro
1. stupeň ZŠ + VV na Pedagogické fakultě a Žurnalistiku na Filosofické fakultě. V médiích působí více jak 10 let. V současné době je šéfredaktorkou časopisu Dieta a spolupracuje s nejvýznamnějšími odborníky na zdravou výživu, dietology, fitness trenéry či lektory – nejlepší ve svém oboru v ČR.
Je spoluautorkou knihy Jídlo jako životní styl, kterou napsala se známým výživovým poradcem Petrem Havlíčkem a v současné době spolu připravují další knihu.


Mgr. Ivana Ašenbrenerová je novinářka, publicistka a matka tří dětí.


Po vystudování oboru rozhlasová žurnalistika na FSV UK v Praze pracovala mimo jiné jako redaktorka časopisu Mladý svět, spolupracovala s Českým rozhlasem, ČT a TV Premiéra (nyní Prima). Po mateřské dovolené pracovala v týdeníku Anno a Překvapení. Spolupracovala na publikacích Kniha o těhotenství a porodu (Antonín Pařízek, 2006, 2007 a 2009) a Velká knihao mateřství (Markéta Behinová, Petr Karger a Klára Kaiserová, 2006, 2007 a 2009) a je autorkou knihy Aromaterapie v životě ženy (spolu s Adélou Zárubeckou, 2008). Zajímá se o klasickou i alternativní medicínu, psychologii, pedagogiku, zdraví a vše, co se týká výchovy dětí. Spolupracuje s časopisem Maminka, Moje zdraví a Moje psychologie.


Autogramiáda proběhne v sobotu 2. října 2010 v 11 hodin na Hlavním pódiu v hale 5A-D, Pražského veletržního areálu Letňany. 


Zdroj: Mladá fronta


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Autogramiáda čtyř spisovatelek:

Autogramiáda čtyř spisovatelek
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles