Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Báječné léto pro psa

11. 07. 2019 | Zvířátka
-Komerční sdělení-

Máte rádi léto, užíváte si jej plnými doušky, jen ten Váš psí mazlíček z něj není tak moc nadšený?

Není divu, největším problémem léta je pro psa horko, které pro něj znamená už teplota nad 15°C. Může se zdát, že ostříhaný pes snáší letní vedra lépe než ten s dlouhou srstí. A tak mnoho majitelů v dobré víře nechává psy na začátku léta ostříhat. Je tomu ale právě naopak. Delší chlupy pomáhají pejska od horka izolovat a usnadňují jim regulaci tělesné teploty.

TOMMIPsi se totiž na většině povrchu těla nepotí, potní žlázy mají soustředěné v oblasti tlapek. Proto jim ani hustá srst nepřekáží. Tím se, ale, vysvětluje cestička tvořená psími stopami na podlaze i v případě, kdy si nemohli tlapičky nikde namočit.  Naopak psovi, který je ostříhán na krátko, může hrozit rychlé přehřátí, úpal ale i poničená kůže od sluníčka. Proto např. psy naháče je vhodné natírat krémy s vysokým UV faktorem. Srst psovi tedy nestříhejte, zároveň však dbejte na to, aby nebyla zplstnatělá a plná prachu, ale řádně vyčesaná a vzdušná.

Spíše než pocením tlapkami, se psi chladí pomocí zrychleného dýchání s otevřenou tlamou společně s vyplazeným jazykem.  Proto psům, kteří potřebují náhubek v létě nikdy nenasazujte na tlamu návleky ať látkové, či umělohmotné. Nejlepší jsou klasické drátěné nebo kožené hluboké košíky, které psovi dobře sedí a umožňují mu libovolné a úplné otevření tlamy.

Pokud chcete psovi pomoci se zchlazením, polévejte mu hřbet a zátylek vlažnou vodou, osvěžíte ho tím. Nikdy nepoužívejte ledovou, protože by mohlo dojít k tepelnému šoku.

Snad každý pes rád využije možnost zchladit se v rybníku nebo řece. Necháváte-li psa vykoupat se v přírodních zdrojích, vždy ho pak omyjte alespoň čistou vodou, v lepším případě použijte i vhodný šampon např. z řady Tommi Cosmetics. Tím z něj smyjete parfém „zmoklý pes“, který je z Vašeho mazlíčka po smočení v řece  cítit a předejdete tak podráždění pokožky nebo zánětům zvukovodů. Péči o uši a oční okolí psů usnadní speciální gely z téže řady -  Eye Gel (k péči o oční okolí) a Ear Gel (pro uši).

Nezbytný v létě je pak neustálý přísun čisté chladné vody, to i při procházkách. Pes by v horku neměl pít vodu z kaluží, z nečisté vody může snadno vzniknout bakteriální infekce. Proto s sebou mějte při procházkách či cestování pitnou vodu i pro psa. Praktické jsou plastové cestovní lahve i skládací misky. Pokud je to možné, při procházkách se vždy vyhýbejte rozpáleným povrchům. Psí tlapky nejsou chráněny obuví, jako ty naše, a proto hrozí vznik velice bolestivých popálenin.

Paw Cream na tlapkyČástečnou ochranu tlapkám poskytnete krémem na tlapky Wintry Paws Cream. Voděodolný film ochrání Vašeho mazlíčka po dobu několika hodin. Použijte ho i po procházce, kdy nejprve tlapky omyjte. Mazáním dodáte tlapkám potřebnou vlhkost a vláčnost, extrakt z konopí má zklidňující vlastnosti a kůži hydratuje.

V létě kromě horka mohou psa dosti potrápit různí parazité. Jsou to především blechy a klíšťata, ale nebezpečné může být i bodnutí vosy nebo sršně. Před blechami a klíšťaty psa ochráníme pravidelným preventivním používáním antiparazitik a používáním antiparazitního šamponu Tommi Cosmetics  S.O.S..  Podrážděnou pokožku pomůže zklidnit a zhojit šampon stejné značky Skin Calming, který působí i proti svědění. Správnou péčí a použitím vhodných prostředků tak zajistíte pohodové léto i Vašemu čtyřnohému parťákovi.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !