8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bill Zimmerman - Tvůj život v komiksu

2. 12. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Tvůj život v komiksu
Autor: Bill Zimmerman
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2011
Brožovaná vazba
Cena: 199 Kč

Tvůj život v komiksu je knižní novinka od Billa Zimmermana, kterou právě vydává nakladatelství Portál. Kniha má podtitul Pro kluky, ale to od ní děvčata určitě neodradí. Je to totiž jiný komiks, než jaký dnešní dospívající znají. V této knížce si spolu s autorem vytvoří komiks vlastní – bude odrážet jejich názory, zájmy, zábavu, lásky, trápení i radosti, možná bude tajný, ale docela určitě naprosto originální.

Tvůj život v komiksu napsal americký autor Bill Zimmerman a ilustroval Tyler Page. Autor vychází z toho, že komiks se v poslední době stal oblíbeným dětským žánrem. Ve své knížce však nepředkládá jen příběh, který by si děti přečetly a to je vše. Nabízí něco nového - chce děti zejména ve vtvůj život v komiksuěku od 9 do 13 let podnítit, aby si vytvořily svůj vlastní komiks.

Děti mohou na komiksech, které jim v knize předkládá, aktivně spolupracovat doplňováním textů či obrázků. Tak jim knížka umožní:

-    kreslit a psát o vlastním životě,
-    rozhodovat, co komiksové postavy říkají nebo si myslí,
-    dokreslovat a dotvářet příběhy,
-    relaxovat, hrát si a tvořit,
-    zamýšlet se nad tím, kdo jsem.

Rodiče se nemusejí obávat koupit Tvůj život v komiksu svým dospívajícím potomkům. Komiks totiž baví jak děti, které čtou rády, tak i ty, které mají ke knížkám vlažný vztah. Pokud teenageři pustí rodiče do svých příběhů, možná se dospělí touto cestou dozvědí hodně ze života svých dětí, který doposud neznali. Témata v knížce jsou organizována do osmi kategorií: šikana a její prevence; stres, vztek a nejistota; sociální sféra; přátelství; rodinný život; pocity a identita; tvořivost a představivost; cíle a úspěchy.

Tvůj život v komiksu dobře využijí při práci se žáky a studenty také učitelé. Komiks nabízí zábavu a kreativní způsob, jak procvičovat čtení, psaní, slovní zásobu a schopnost vypravovat. Hodí se do hodin českého jazyka, občanské nebo rodinné výchovy, do výtvarné výchovy a některá témata se týkají i dalších předmětů. Knížka obsahuje mnoho témat a otázek, které je možno rozvíjet do dalších aktivit.

Tvůj život v komiksu je také vhodnou pomůckou pro žáky a studenty s autismem, poruchami učení nebo jinými speciálními potřebami. Komiks je skvělý způsob, jak pomoci těmto dětem, aby lépe porozuměly svým emocím, připravovaly se na společenské vztahy a komunikaci s druhými a uměly se vyjádřit. Komiks je taky vhodnou učební pomůckou pro žáky, kteří se lépe učí vizuálně. Je to i způsob, jak mohou děti mluvit o svých problémech, jako je stres nebo šikana.

O autorovi:


Bill Zimmerman je autorem řady knih pro děti, jejich rodiny a školy. Zabýval se interaktivními způsoby vzdělávání mladých, za které byl dvakrát nominován na Pulitzerovu cenu. Tyler Page působí na Vysoké škole umění a designu v Minneapolis a je autorem mnoha komiksů.

Více informací nejen o této knize Bill Zimmerman - Tvůj život v komiksu se dozvíte také na stránkách nakladatelství Portál.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !