8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krajta královská - náš netradiční domácí mazlíček

31. 05. 2012 | Vaše příběhy
Nemáme ani kočku, ani pejska nebo morče, ale hada. Docela malou krajtičku královskou, vlastně krajťáka. Pořídil si ho manžel, prý hada vždycky chtěl,  a teď si konečně mohl splnit svůj sen, jen se mi nějak zapomněl o své touze zmínit.

No co, naštěstí se hadů nebojím, dcery také ne, naopak, těm se vyloženě líbí, takže si „hadí“ přítomnosti užíváme už 3 roky. Ani hrůzu nebudí (foto jako důkaz), měří asi 90 cm a doroste prý tak max. do 1,2 m. Stočený se vejde do dlaní. Je nenáročný na čas (nemusí se venčit), na úklid (vůbec není cítit) a i na stravu, stačí mu myš nebo pískomil tak 1x za měsíc. Výměnu vody i čištění terárka si manžel zajišťuje sám, takže je to v pohodě.

I když se to nezdá, může být s takovým hadem i legrace. To jednou slyším téct v obýváku vodu. Říkám si, že to není možné, kde by se tam vzala, tak jdu tam a už to vidím. Konvička na zalévání kytek SAMA OD SEBE PŘETÉKÁ!!! Uvnitř Netradiční domácí mazlíčeknáš had, akorát o Archimedově zákonu nic netušil… A jak se tam dostal?

Jednoduše, manžel totiž zapomněl terárium zamknout na klíč a had je šikovný, cítil průvan, tak se do škvíry ve skle narval a dvířka si poodsunul. To ale nebylo není nic proti tomu, že konvička stála na okně a dole pod ní pětizásuvkový prodlužovák, samozřejmě zapnutý... Naštěstí voda tekla těsně vedle a nic horšího se nestalo, jen jsem vytřela.

Hadovi se uvnitř konvičky asi líbilo, nechtěl se nechat vylovit, takže nakonec skončila konvička ve vaně a my asi půl hodiny čekali, až se mu uráčí vylézt.

Druhý zážitek byl ještě veselejší, chystali jsme se na prodloužený víkend a manžel chtěl hada nakrmit až těsně před odjezdem. Zabaleno, všechno zkontrolováno, tašky v autě, dcery už se obouvají, když najednou řev a samé „slušné“ výrazy. To se totiž hadí „svačina“ vyškubla manželovi z ruky a zmizela za nábytkem. Já omdlívala, dovedla jsem si živě představit, jak nikam nejedeme a chytáme myš až do večera. Naštěstí se myšce za obývákovou stěnou nelíbilo a za chvíli hned druhou stranou zase vyběhla, takže jsme mohli vyjet včas a dovolená nám nepropadla.

Tak si s hadem užíváme a „těšíme se“, čím nás překvapí příště.

Hezký zvířecí den všem!


telelot - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale obávam sa, že keby som mala doma takého mazlíčka, moja vnučka so svojou mamou, sestra, švagriné a iné príbuzenstvo by k nám už nikdy neprišli na návštevu. Zvlášť sestra má z hadov (a to aj z neškodného slepúcha) panický strach.
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh Smajlík i hadí král má smysl pro humor a dokáže pobavit Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles