Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Budapešť láká do secesních lázní i na divoké noční jízdy v termálech!

20. 11. 2016 | Evropa
Budapešť je termálním rájem protkaným 118 prameny. Je zde na 15 veřejných termálních lázní, kde se můžete vykoupat ve „vlažné vodě“ dosahující pouze 21 °C, nebo naopak ve „vařící lázni“ se 76 °C. A kam se tedy vydat?

Jedny z největších a nejstarších lázní jsou Széchenyi, které v poslední době proslavily soboty ve znamení divokých hudebních večírků. Za jedny z nejkrásnějších jsou označovány termály Gellért secesního stylu a unikátní atmosféru mají lázně Lukács, které navštěvovali slavní spisovatelé a umělci.

Széchenyi – nejstarší termální lázně v Budapešti

Jedny z nejnavštěvovanějších termálních lázní v Budapešti jsou Széchenyi, a to nejen kvůli šachovým stolům, k nimž můžete usednout s nohama namočenýma v léčivé vodě. Széchenyi patří od roku 1913 mezi nejznámější léčivé koupele v Evropě. Pyšní se novobarokním interiérem a 18 bazény. O tom, že termální lázně nejsou jen pro lidi ve středním věku, svědčí i fakt, že v těchto největších a zároveň nejstarších termálních lázních probíhají soboty ve znamení divokých hudebních večírků.

děti plavouGellért – secesní památka, nebo lázně?

Secesní styl v každém detailu dominuje lázním Gellért, které byly otevřeny v roce 1918. Nesou označení nejfotogeničtější termální lázně, a to nejen v Budapešti. A je tu i další zajímavost: až do roku 2013 měly lázně oddělené prostory pro muže a ženy. Dnes si však relax, poskytovaný termálními prameny, mohou užívat páry společně (naštěstí).

Lukács – intimní lázně pro umělecké duše

Unikátní atmosféru mají termální lázně Lukács, které navštěvovali slavní spisovatelé a umělci, a jsou mezi nimi oblíbené i v současnosti. Jsou totiž menší, intimnější a hlavně autentické. Pokud si odtud chcete odvézt suvenýr, pak v obchodech hledejte vodu v zelené láhvi s nápisem Szent Lukács. Pochází z fontány uvnitř lázní a léčí problémy s žaludkem, žlučníkem i ledvinovými kameny.

Rudas – manželkám vstup zakázán!

V Budapešti už dnes nenarazíte na mnoho termálů, ve kterých jsou oddělené prostory pro muže a ženy. Lázně Rudas v tureckém stylu však dodnes částečně takto fungují. V pondělí, středu, čtvrtek a pátek si zde chodí pánové oddechnout od svých dam, kterým je vyhrazeno k relaxaci úterý. Ani tyto lázně však nejsou přehnaně striktní a párům tady patří víkendy.

Zdroj: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všem doporučujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zdravíme všechny,

článek se nám moc líbí a jen bychom rádi doplnily, že pokud se v tomto sychravém počasí chcete v některých lázních pořádně prohřát a udělat si pěkný rodinný víkend, existuje jednoduché řešení - navštivte Slevoking.cz a vyberte si jeden z mnoha výhodných lázeňských pobytů, které pro vás nabízíme.

Ať už to bude Budapešť, lázně Bük nebo největší termální jezero v Evropě - Hevíz, vždy je z čeho vybírat. Koukněte na https://slevoking.cz/madarsko a vychtnejte si Maďarsko plnými doušky. Smajlík

Přejeme příjemný pobyt a mnoho zábavy.

Váš Slevoking
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles