Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 rad pro klidné vstávání - stop rannímu chaosu

2. 12. 2008 | Domácnost

Kdy ž ho máme málo, nadáváme z plných plic. Když ho máme moc, tak se nám to nezdá. Jako by něco nebylo v pořádku. Zařiďte si to konečně tak, abyste času měli tak akorát a své volno si uměli bez výčitek , že něco zanedbáváte, užít. Pojďme na to!


Příroda je k nám spravedlivá. Pro miliardáře i dělníka má den čtyřiadvacet hodin. Je jen na nás, jak s nimi naložíme. Rada, která pomůže s řízením času, zní: UVĚDOMTE SI, CO JE PRO VÁS NEJDŮLEŽITĚJŠÍ, JAKÉ JSOU VAŠE ŽIVOTNÍ CÍLE, A TĚM SE VĚNUJTE. Možná namítnete, že jste ji už slyšeli, a že nefunguje. To proto, že s našimi cíli je to složitější.


PORCOVÁNÍ SLONA

„Cíl je slon. Nemůžeme ho sníst jedním soustem, protože bychom se zalkli. Je potřeba si ho naporcovat.“ Právě snaha o pomyslné spolknutí celého slona je důvodem, proč býváme tak často uhonění. Představte si, že jsou jedním z vašich cílů a pomyslným slonem ničím nerušené Vánoce. Dejme se tedy do porcování. Co přesně musí být splněno, aby byly svátky podle představ? Napečené cukroví, vymydlený byt a žádné shánění dárků na poslední chvíli. Nyní si ujasněte, jak dlouho splnění každého z těchto úkolů trvá. Když si to potom rozpočítáte, možná vám vyjde, že s něčím by bylo nutné začít už teď. Buď se do toho pustíte, nebo si řeknete, že bude lepší něco úplně oželet, a na některé práce si někoho sjednat.


NEKONEČNÉ DENNÍ POVINNOSTI

jak získat více časuKaždý se ráno probouzí s vidinou úkolů, ne vždycky ale usíná s hřejivým pocitem, že se mu je všechny podařilo splnit. Také pro každodenní boj s časem přitom existuje řada praktických rad. V práci přemýšlíme o tom, jak to děti zvládnou ve škole, doma si zase říkáme, jak jen stihneme ty vražedné termíny. To nám podle mě bere nejen čas, ale i energii. Soustřeďte se na to, co právě děláte a zvládnete toho víc…radí psychologové… Vše, čemu se věnujete, bychom si měli řadit podle priorit, a dokud nebude hotová ta první, nepokračovat v další. Mnoho lidí si sice sepíše úkoly, jenže mají tendenci začínat tím nejjednodušším, což většinou není zároveň nejdůležitější. Vyplýtvají tak zbytečně energii na něčem nepodstatném.


ŽÁDNÉ VÝČITKY

I když se v naší společnosti klade stále větší důraz na důležitost odpočinku, mnoha lidem je vlastní představa, že nejsprávnější je mít toho naloženo opravdu hodně. Většího přísunu volného času se paradoxně bojíme, protože tím vzniká prázdnota provázená pocity méněcennosti. Neumíme odpočívat, a při lenošení řada z nás dokonce cítí vinu. Jestliže relaxujete a při tom myslíte na resty do práce, zamyslete se nad tím, co si přesně vyčítáte. To, že vaše tělo prochází regenerací, která je nezbytná k tomu, abyste pak mohli odvádět ten nejlepší výkon? Pokud vaše výčitky směřují k dětem, také je s klidem pusťte z hlavy. Maminku se zájmy děti potřebují. Jenom jim prospěje, když vědí, že maminky mají své koníčky, a samy mají zájem o spoustu činností.


STOP RANNÍMU CHAOSU

10 rad,díky kterým vyjdete rychle ze dveří

1. Oblečení pro sebe i děti, svačinky, školní brašny, lejstra, co potřebujete do práce, prostě všechno, co jde si připravte už večer.

2. Klíče od bytu a auta, mobil a další předměty, co se rády ztrácejí, mějte na jedné hromádce.

3. Při ranním vypravování veďte děti k co největší samostatnosti

4. Domluvte se se členy rodiny, kdy bude kdo v koupelně

5. Ráno se nekoupejte, jen osprchujte

6. Svoje kosmetické přípravky mějte uklizené na jednom místě, aby jste je měla po ruce.

7. Cenné minuty vám ráno ušetří i účes nenáročný na úpravu

8. Malé děti nechte nasnídat i vyčistit si řádně zuby v pyžamu. Je to lepší, než je 5x převlékat z triček od cereálií a zubní pasty.

9. Nepouštějte televizi. Něco vás zaujme, a čtvrthodina je pryč. Navíc odtrhnout děti od jejich programu často končí brekem.

10. Neřešte po ránu choulostivé záležitosti, jako dceřin výlet s přítelem na chatu, nebo to, kde vzít peníze na rekonstrukci bytu…



Veru

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nenávidím vstávání, hlavně dyž jsou klikačkySmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vstavam obvykle rada, ale 7hod je ma norma
Obrázek uživatelky
profil
mi nikdy nevadilo....stačí mi tak 5hod. denně ...
Obrázek uživatelky
profil
ach jo to vstávání!!!
Obrázek uživatelky
profil
Já ráno vstávám jen výjimečně, když nutně potřebuju do školy, ale spíš si dávám přednášky na odpoledne a večer ale doma jsem vstávala vždy v 6. Bohužel život na koleji přináší ale změny režimu, takže jít spát tak ve tři a vstávat v deset Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles