Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní úklid klepe na dveře

30. 04. 2009 | Domácnost
Jaro je tu. A jako každoročně na nás čeká kromě jarního sluníčka a velikonočních svátků také nikým neoblíbený jarní úklid. Ačkoliv jsou lidé, kteří úklid milují a nikdo lépe než oni uklidit neumí, stále více lidí využívá služeb profesionálních úklidových firem, které uklidí celý byt, zatímco vy budete s přáteli v kině, či budete pracovat nebo se doma budete dívat na televizi a odpočívat. Po odchodu úklidové firmy budete mít krásně uklizený byt, včetně umytých oken, podlahy, vypraných koberců apod. a to bez jakékoliv námahy. Pokusíme se vám proto poradit, jak nejlépe vybrat úklidovou službu a také zda můžete případně tuto službu reklamovat.

Jak vybrat nejvhodnější a nejlepší úklidovou službu?

Zde je každá rada drahá. Přesto, pokud budete vybírat úklidovou službu, vsaďte na reference známých, podívejte se na internet, zda nenaleznete některé komentáře spokojených zákazníků apod. Dále si také ověřte, zda je daná společnost zapsaná v obchodním rejstříku, případně pokud se bude jednat o fyzickou osobu, zda k vykonávání této služby má živnostenské oprávnění. Předejdete tak zbytečným pozdějším starostem.

Firma je zdárně vybraná, mohu vyžadovat písemnou smlouvu, nebo se musím spolehnout na ústní domluvu?

Aby tato smlouva byla platná není potřeba její písemné podoby, ale pro případné pozdější reklamace je lépe mít vše písemně potvrzené. Proto se domluvte s firmou na rozsahu úklidových prací a termínu a vše písemně potvrďte. Samozřejmostí je i dohoda o celkové finanční částce za celý úklid – také v písemné formě.

Můžu ponechat úklidové službě klíče od bytu a jen tak odejít do práce, či za zábavou? Mohu ji natolik důvěřovat?
Žádná důvěryhodná firma vám především neřekne, že až uklidí, tak zamkne a klíče nechá u sousedů, či je hodí do schránky. Běžnou praxí v této oblasti je, že jste po celou dobu úklidu doma, nebo ještě před odchodem se vrátíte domů a můžete tak zkontrolovat i případnou kvalitu úklidu. A samozřejmě zkontrolovat i to, zda nedošlo k nějaké škodě, či se něco neztratilo.

Zdá se mi, že práce byly odvedeny nekvalitně. Mohu službu reklamovat?

Ano, i v tomto případě můžete reklamovat. Ale reklamaci uplatňujte, co možná nejdříve poté, co byly služby provedeny. Přeci jen úklid není stálá věc, která vydrží mnoho dní ve stále stejné podobě. Doporučovala bych, prohlédnout práce, které měla firma zajistit, ještě ten den, kdy byly provedeny (nejlépe ještě za přítomnosti úklidové služby) a požadovat lepší provedení těchto prací.

Na co si mám ještě dát pozor při sjednávání úklidu?
Ve vybrané firmě se zeptejte, zda při víkendovém úklidu nebudete platit přirážku, často bývá přirážka i stoprocentní oproti běžným pracovním dnům. Dále se informujte, zda je firma, respektive jednotliví zaměstnanci pojištěni proti případným škodám. Úklidové firmy by totiž měly pojistit své zaměstnance nejen na škody, které vzniknou při úklidu samotném - jako je například rozbité okno, ale také na odpovědnost za všechny ostatní škody - například shodí-li nechtěně počítač se stolu, nebo zničí-li jiný kus nábytku. Požadujte po firmě potvrzení, které toto dokládá. Znovu tím předejte následným těžkostem při případném poškození vašeho majetku.

A co říci závěrem? Snad jen dobrou volbu při výběru úklidové firmy, žádejte reference u svých známých a přátel. A pro ty, kteří se chystají uklízet sami – hodně sil a ať je brzy hotovo. Hlavně si úklidem neznepříjemňujte nejkrásnější období roku, kterým jaro a velikonoční svátky jsou.


Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já si připadám s dětmi,že nedělám nic jiného,než uklízím....takže jarní,zimní?...celoročníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jarní nebo zimní,ale přece musíme uklízet po celý rok!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Firma pro kterou pracuji zavádí na trh nové přípravky na úklid domácnosti. Potřebovala bych pomoci otestovat některé jejich přípravky přímo v praxi. Pomohly by jste mi s tím?
Celé by to probíhalo formou prezentační akce,kde bych Vám řekla jak se mají přípravky použít,dala bych Vám vzorky,katalog a třeba něco i vyčitila již zavedenými přípravky.Když pozvete své zámé,kamarádky,rodinu,aby také pomohly budu jen ráda.Čím víc lidí bude testovat tím objektivnější bude výsledek. Jedná se o oblast českobudějovicka a třeboňska a okolí
kontakt ludmilavichova@seznam.cz
Obrázek uživatelky
profil
K úklidu používám víceúčelový L.O.C. od Amway. Neznám přípravek, který se vážně dá použít na vše, čistě ekologický i do koupele, na úklid, čištění skvrn, šamponování psa atd. Nemáte-li distributora písněte mi.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles