Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vějíř není v módě

29. 07. 2009 | Domácnost
Léto se již hlásí o slovo. Venku je na padnutí a doma je mnohdy parno ještě větší. Větrání jen tak nepomůže, pokud nemůžete v bytě vytvořit průvan. A z mávání vějíře člověku po chvíli odumírá ruka. Klimatizace a větráky to zvládnou za vás.

Jistě jste již četli řadu článků zabývajících se výhodami a nevýhodami stolních ventilátorů i klimatizací. Víte tedy, že pobyt v klimatizované místnosti vám může zapříčinit mnohé zdravotní potíže jako jsou záněty ledvin či nachlazení. Studený vzduch z ventilátoru vás může ofouknout a zablokovat vám krční nebo bederní páteř. A zároveň i přechody z klimatizovaných místností do neklimatizovaných způsobují výkyvy teplot lidského těla, snižování imunity a jednodušší možnost onemocnět.

Někdy jsou ale větráky nezbytnými pomocníky, díky nimž se zchladíme a dodáme si energii. Je na nich skvělé to, že je můžeme spustit kdykoliv a zároveň je kdykoliv vypnout. Není třeba se tak obávat zimy a hrůzných zdravotních následků popsaných výše. Krátké provětrání místnosti několikrát za den nikomu neublíží. Obzvlášť pokud bydlíte u rušné hlavní třídy, kde se vám s každým otevřením okna dostane do bytu řada nečistot, prachu a špinavého vzduchu.

Vějíř není v móděVětráky jsou na rozdíl od klimatizací relativně levnou záležitostí. Jejich pořízení vás nebude stát tisíce, kvalitní přístroje se dají sehnat od 500 do 1000 korun. Záleží na vašich požadavcích ohledně funkcí a především výkonu.

Při výběru je dobré ventilátor vždy vyzkoušet. I když na obalu píšou „velmi tichý chod“, může to zrovna vám přijít hlasité. Zvuk ventilátoru by vás obtěžoval a nechtěli byste ho pak vůbec používat. Některé hluky se člověku prostě časem zprotiví.

Další důležitou informací je, kolik má ventilátor stupňů rychlosti proudění vzduchu. Čím více, tím lépe. Dokáže se pak naprosto podřídit vašim požadavkům a slouží vám, jak nejlépe umí. Možnost oscilace pak zajistí, že vzduch nejde jen jedním směrem, ale že se rozlévá rovnoměrně po celém pokoji. Záleží ale samozřejmě i na průměru ventilátoru a na velikosti lopatek. Opět tu platí: čím větší, tím více čerstvého vzduchu!

Nikdy nekupujte ventilátor s poničenou krycí mřížkou nebo bez ní. Je to nebezpečné nejen pro vás, ale především pro vaše děti. Rychlost lopatek je veliká a mohly by dítěti prsty amputovat.

Hodí se všude


Žádné obavy o to, zda se ventilátor hodí do interiéru vašeho bytu. Na trhu je veliké množství, mnohé ventilátory jsou speciálně designově upravené, až díky tomu vypadají jako ozdoba než jako praktický spotřebič. V zimě ho pak můžete díky jeho relativně malé velikosti a skladnosti schovat do skříně a vytáhnout ho zase až v teplých měsících.

Kromě stolních ventilátorů jsou na trhu i ventilátory stojací nebo ventilátory nástěnné, které si můžete přimontovat přímo na zeď či strop. Velice zajímavým dojmem působí ventilátory kombinované se světlem. Zajišťují kvalitní osvětlení místnosti a zároveň její dokonalé provětrání.

Přesto, že ventilátory nezajistí to pravé vyvětrání místnosti a nejsou tou nejzdravější možností, je dobré po nich sáhnout. Výsledek stojí za to. Čerstvý vzduch je totiž k nezaplacení!

Čtěte také:
Zrádné osvěžení
Problematika větrání z hlediska alergologie

Zdroj: Spotřebiče.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ventilárům říkám "NE", bolí z nich hlava a moc nepomáhají.
Obrázek uživatelky
profil
hlavne v lete sa bez neho nedá fungovať
Obrázek uživatelky
profil
Moc dobře mi nedělá,ale miluje ho náš pes.Líhá tak,aby to na něj co nejvíc foukalo.
Obrázek uživatelky
profil
Moc dobře mi nedělá,ale miluje ho náš pes.Líhá tak,aby to na něj co nejvíc foukalo.
Obrázek uživatelky
profil
funguje i bez eletriky

ale je fakt, že ventilátor je rychlejší,
ale má i negativní stránky..
může z něho i bolet hlava,
pejskům se moc nelíbí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles