Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dekorativní úvaz nebo šperk?

28. 12. 2009 | Moderní bydlení

Odpověď se přímo sama nabízí: Dekorativní úvaz jako šperk. Jak jinak nazvat nádherné ozdobné úvazy a šňůry, jejichž zpracování je řadí opravdu mezi šperky a lákají i k tomuto využití. Pro vaše záclony či závěsy to bude ona pověstná třešnička na dortu.

Ozdobit jimi můžeme organzu nebo voil v barvě kroucené šňůry nebo v pastelových barvách, nejlépe v jednobarevném provedení, ev. s jemným vzorem, aby ozdobný úvaz mohl předvést svou hru třpytu a odrazů světla. Lankové úvazy je pak možné použít i na barevné záclony, ovšem ani zde nedoporučujeme výrazné vzory. Stejně zajímavě budou zdobit jemné závěsy, například z hedvábí, taftu, saténu. Opět platí stejná pravidla jako u záclon, tyto krásné úvazy a šňůry prostě potřebují prostor, aby vynikly.

   

Mezi novinkami v nabídce úvazů nalezneme jak klasické zakončení střapcem v kombinaci s broušeným přívěskem, tak i moderní jednoduché hrany navazující na kroucenou šňůru. Záleží jen na našem vkusu a na typu materiálu, k němuž bude náležet.

   

Další možností je vytvoření kompletu. Úvaz na záclonu či jemný závěs lze doplnit jemnou šňůrkou na posun záclony nebo závěsu se stejným tvarem ozdobného zakončení.

   

Pokud nepotřebujete záclony podkasat a uchytit do strany, určitě využijete jemné lanko, sloužící k ovládání záclony. Je tak praktickým, ale i dekorativním doplňkem.

Dekorativní úvazy budou zdobit naše okna  nejenom v blížícím se svátečním období, kdy vyhledáváme nové doplňky k vytvoření slavnostní atmosféry. Určitě udělají radost i jako neotřelý a krásný dárek.

 

Zdroj: Záclona.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
soucasna..je pro me hadanka,
tipuji, hledam po obchodech, ale predstavu nesplnuje.Chtela bych do vanoc vyresit....
Obrázek uživatelky
profil
ALE ZAJÍMAVÉ
Obrázek uživatelky
profil
Hezké, dobrý nápad.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles