Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta autem

23. 11. 2011 | Vaše příběhy
Vloni jsem potřebovala odjet do Prahy vyzvednout si nějaké objednané věci od známých. Rozhodla jsem se rozjet autem a cestou jsem se ještě zastavila v dárkové službě, vyzvednout pro ně připravený a pěkně zabalený dárek. V obchodě jsem se zdržela jen několik minut a při návratu jsem si z větší dálky otevřela auto, což jak jsem později zjistila, bylo moc dobře.

Vedle mého auta parkovala další a u auta z mé levé strany se dva muži středního věku snažili vyměnit zadní pneumatiku, alespoň to jsem si v tu chvíli myslela a svou pozornost jsem jim již nevěnovala. Dárek jsem uložila do kufru auta a z parkoviště jsem vystartovala  směr Praha. Cestou mne můj nějaký vnitřní hlas nabádal, ať se zastavím ještě na hřbitově zapálit svíčky, a tak jsem to vzala nakonec přes Kelč.  

Zaparkovala jsem na parkovišti u hřbitova a odešla jsem zapálit svíčky a vyměnit vodu u květin. Po návratu k autu mi sklouzl zrak na auto a něco se mi na něm zdálo jiné, ale nevěděla jsem přesně co. Až po chvíli, když jsem se podívala pořádně, tak jsem uviděla, že mi u zadního levého kola chybí dva šrouby a ostatní kromě bezpečnostního jsou nějaké povolené. Když jsem na jeden sáhla, zůstal mi v dlani. Teprve tehdy mi došlo, že ti muži zřejmě pneumatiku u vedlejšího auta vůbec neměnili a vlastně jen chtěli být nenápadní a měli zájem o má kola a bylo jim úplně jedno, že můžou tímto ohrozit životy dalších lidí.

Přemýšlela jsem, co teď, byl pátek kolem 17.00 hod., blížil se pomalu večer a ve městě jsem věděla jen o jednom autoservisu a přemýšlela, zda takhle vůbec do servisu pomalu dojedu, nebo si mám raději zavolat odtahovou službu. Nakonec jsem se rozjela do autoservisu, kde ač již měli po pracovní době, byli velmi vstřícní a ochotní a chybějící šrouby mi nahradili novými. Přitom zjistili, že i šrouby u ostatních kol mám velmi povolené a tak dotáhli a zkontrolovali všechny.

S menším zpožděním jsem tedy mohla pokračovat v jízdě - směr Praha. Jakmile jsem se napojila na dálnici, které by slušely již mnoho let alespoň čtyři jízdní pruhy v jednom směru, hlásili v rádiu, že kvůli autonehodě je dálnice D1 přibližně na hodinu ve směru na Prahu uzavřená. Tak jsem zastavila u nejbližší benzínové pumpy a dala si mou oblíbenou horkou čokoládu. Více už jsem ani nestihla, jelikož kolem auta mi začala obcházet nějaká individua, z kterých nic dobrého nevyzařovalo, a tak jsem nastartovala a po chvíli jízdy raději čekala v koloně aut spolu s ostatními, jelikož objet tento úsek nebylo kudy.

Do Prahy jsem nakonec dorazila až někdy po 21.00 hod., ale byla jsem ráda, že jsem v pořádku a ve zdraví dojela, jelikož kdybych nezastavila u hřbitova a nevšimla si těch šroubů, tak kdo ví, jak by pro mne ten den vše dopadlo...

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
že vše dobře dopadlo. Dnes si člověk není jistý nikde!SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles