Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Vanuatu – Děti ráje

22. 05. 2018 | Televizní tipy
Za tajemstvím rajských ostrovů v Tichém oceánu, na nichž už cestovatel nemusí mít strach z lidojedů, ale měl by se mít na pozoru před vulkány, které nikdy nespí (2002). Scénář a režie pořadu Cestománie: Vanuatu – Děti ráje J. Mančuška.
 
Vanuatu. To jsou desítky ostrovů a ostrůvků, které se před miliony lety vynořily z hlubin Tichého oceánu. Domorodci naopak tvrdí, že byly stvořeny Bohem. Něco na tom bude, protože pokud jsou ještě nějaké ráje na Zemi, pak Vanuatu k nim rozhodně patří. Tedy, pokud si odmyslíme nebezpečí, kterým stále hrozí zdejší neklidný vulkán Yasur.

Souostroví se ještě nedávno jmenovalo Nové Hebridy, ale ani změna názvu a nabytí samostatnosti nezměnily nic na tajemném životě původních obyvatel uprostřed džungle. Patří k němu nejen rituální Cestománie: Vanuatu – Děti rájeobřad uvádějící chlapce mezi dospělé, ale třeba i nebezpečné skoky z věže, odkud se domorodci už po staletí vrhají na liánách hlavou dolů. Dle legendy může tento rituál souviset s potřebou zvýšit si sebevědomí a odčinit selhání dávného předka, jenž tvrdě doplatil na slepou důvěru vůči lstivé ženě.

Cestománie: Vanuatu – Děti ráje je k vidění 22. 5. 2018 od 16,45 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Vanuatu – Děti ráje:

Cestománie: Vanuatu – Děti ráje
Cestománie: Vanuatu – Děti ráje
Cestománie: Vanuatu – Děti ráje
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles