Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestovní pojištění vás ochrání, ale ne vždy a za všech okolností

1. 07. 2016 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Bez cestovního pojištění ani ránu, nicméně nepočítejte s tím, že se pojistná ochrana týká všech potenciálních problémů, se kterými se můžete na dovolené setkat. Pojišťovny dávají ruce pryč od těhotných žen, kterým se na dovolené přihodí komplikace a většinou nehradí ani škody vzniklé v souvislosti s nepokoji. Takzvaných výluk je v pojistných podmínkách poměrně dost a my jsme pro vás přichystali výčet těch nejběžnějších.

Léto je v plném proudu a Češi houfně migrují za hranice, byť jen na pár dní až týdnů. Pokud si dovolenou neodpustíte ani vy, sjednejte si kvalitní cestovní pojištění online, které vám poskytne komplexní ochranu před většinou rizik. V žádném případě nešetřete na úkor rozsahu krytí – vaše vysněná dovolená by se mohla proměnit v noční můru a stát vás spoustu peněz navíc.
cestovní pojištění























Obecné výluky, které najdete ve většině pojistných podmínek


Obecně výluky souvisí se způsobením škody, kterou pojištěnec způsobil úmyslně. Dále pak škodní událostí, které se daly předpokládat – například cestování v termínu porodu.

Pojišťovny se obrací zády i ke klientům, kteří způsobili škody pod vlivem alkoholu nebo jiných drog. Nehradí škody vzniklé v souvislosti s úmyslným sebepoškozováním a pokusem o sebevraždu.

Vtipně zní i výluky týkající se škodných událostí vzniklé radioaktivními látkami a jaderným zářením. O něco méně pak škody vzniklé terorismem, válkou, nepokoji či povstáním. V poslední době však pojišťovny reagují na aktuální události a nabízí adekvátní připojištění.

A konečně také výluky při škodách vzniklých při profesionálním sportování a činností vyžadujících zvláštní způsobilost.
cestovní pojištění


Pozor na místní omezení a nečekané výluky


Pojistné podmínky pro pojištění do zahraničí nepodceňujte a důkladně si je přečtěte. Pojišťovny totiž často uvádí, že se pojištění vztahuje na pojistné události vzniklé na území Evropy včetně Turecka, ale s výjimkou některých zemí – obvykle Ruska, Běloruska, Moldavska a Ukrajiny.

Základní lékařská péče je pro Čechy, jakožto občany EU, bezplatná. Komplikované operace, delší pobyt v nemocnici nebo převozy se ovšem mohou objevit ve výlukách. Klienti se často potýkají s tím, že jim pojišťovna nenahradí škodu, protože jim lékař vycestování zakázal nebo nedoporučil. Pojišťovny logicky neproplácí ani léčbu, převozy a repatriaci související s akutními problémy, které se u pojištěnce objevily ještě před cestou.
cestovní pojištění





Výluky u úrazového pojištění obvykle souvisí s provozováním rizikových sportů. Přístup pojišťoven se sice liší, ale v zásadě nabízí pojištění vymezené kategorie za zvýšenou sazbu.

S výlukami se můžete setkat také při pojištění zavazadel. Nahlédněte do pojistných podmínek, jestli se týká také dokladů, paměťových médií a datových nosičů, léků, alkoholu, potravin a protéz – právě tyto položky patří k nejčastějším výlukám.

Chcete-li předejít případným problémům, sjednejte si cestovní pojištění s minimem výluk a velkým rozsahem pojistného krytí od renomované pojišťovny ERGO. Přejeme pohodovou dovolenou bez nečekaných komplikací!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !