8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozhledna Máminka

8. 04. 2016 | Česká republika
Jednoho pěkného slunečného odpoledne jsme si řekli, že bychom mohli podniknout  nějaký výlet.  Začali jsme vyhledávat na internetu, co je v našem blízkém okolí nového a zajímavého. Najednou se nám nabídl tip na výlet na rozhlednu Máminka nedaleko Hudlic. 

A tak jsme vyrazili. Měli jsme zjištěno, že k Mámince vede naučná stezka s několika zastaveními. My si vybrali jako výchozí bod parkoviště na Vartě. Při příjezdu k parkovišti jsme jen žasli, kolik je tam aut. Nebylo skoro kde zaparkovat. Kdo by řekl, že si tolik lidí vyrazí v neděli po obědě místo odpočinku na „túru“.

rozhledna MáminkaAle výsledek v podobě rozhledny určitě stojí za to. Rozhledna byla postavena  na Krušné hoře u Hudlic, které jsou asi 10 km od Berouna. Její dokončení a otevření bylo v červnu 2015.  Máminka se nachází v nadmořské výšce  609 m, je ze dřeva, doplněna ocelovými prvky jehlanovitého tvaru.      Její  výška je 33 m s vyhlídkovou plošinou ve výšce 21 m. Na  vrchol rozhledny, který je zakončený větrnou  korouhvičkou, vede 96 schodů s popisky jmen sponzorů.  Rozhledna je volně přístupná –    /možná zatím/ bez vstupného. Z vrcholu je krásný výhled  na Prahu, Kladno, Říp a České středohoří, Ještěd a Krušné Hory.  Vedle rozhledny je kromě naučných panelů, na kterých jsou fotografie ze stavby rozhledny, také pěkné posezení. My jsme ho s radostí využili k malému občerstvení. Při takovém krásném počasí je to nádherný relax.

Měli jsme krásné odpoledne se zajímavým cílem.  Jen škoda, že jsme nevěděli, že v okolí – V Krušné hoře - jsou jeskyně. To jsme zjistili až nedávno, když byla reportáž v televizní Toulavé kameře. No možná to bude příští tip na výlet.

Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rozhledna Máminka:

Rozhledna Máminka
Rozhledna Máminka
Rozhledna Máminka
Rozhledna Máminka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
znám, pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rozhledna je také v mém blízkém okolí, ale ještě nebyla možnost se tam vypravit. Doufám, že to v nejbližší době napravímeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
rozhledna se hezky jmenuje..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné čteníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekná rozhľadňa, mali ste krásne počasie, výhľad z nej bol určite odmenou za absolvovanie výšľapu na vyhliadkovú plošinu.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles