8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chlupatá odplata: Když se zvířata rozzuří

3. 06. 2010 | Kultura

Rodinná komedie Chlupatá odplata (Furry Vengeance), ve které se horda lesních zvířátek postaví proti lidským vetřelcům, je podívanou plnou akčních scén, triků a bezpočtu komických situací, při kterých doslova přechází zrak... Do kin jej uvede distribuční společnost Hollywood Classic Entertainment 3. června.

Když projektant Dan Sanders (Brendan Fraser) přijímal zakázku postavit v oregonské přírodě ekologické sídliště, netušil, co ho čeká. Všechny jeho dobré úmysly se hroutí tváří v tvář svérázné manželce (Brooke Shieldsová) a pubertálnímu synovi (Matt Prokop), ale především při střetnutí s armádou zvířátek, která se nehodlají svého lesa jen tak vzdát. V čele lesního povstání stojí „generalissimo“ – mýval Scooby. Jeho zvířecí armáda připomíná povstání divošského kmene, který dává najevo, kdo je tady pánem. Není před nimi úniku, není se kam schovat, a veškerá snaha čelit sérii rafinovaných útoků  je marná. To ovšem poskytuje (nejen dětskému) divákovi skvělou zábavu. Komické, výbušné situace plné gagů se valí jedna za druhou. Zvířecí svět dává našemu hrdinovi takovou školu, že na to patrně nikdy nezapomene.

První myšlenka na film Chlupatá odplata se zrodila v hlavách scenáristů Michaela Carnese a Joshe Gilberta během ničivých požárů v jižní Kalifornii v roce 2004. Napadlo je, co by se stalo, kdyby se zvířata rozhodla pomstít lidem za to, jak se k nim chovají. A z prvotního nápadu se postupně rozvinul koncept na celovečerní komedii s originální zápletkou. Přestože jde o rodinnou komedii, chtěli tvůrci vytvořit co nejrealističtější obraz zvířecích hrdinů. „Nesčetněkrát jsme viděli komedie plné roztomilých malých zvířátek, která obvykle mluví nebo jsou prostě animovaná. Rozhodli jsme se vrátit ke klasickým postupům, jako v němém filmu,“ podotýká režisér Richard Kumble.

Od počátku měli tvůrci v úmyslu použít při natáčení živá zvířata a omezit počítačové triky na minimum. Záměrem bylo využít jejich opravdové emoce, které by byly pouze nepatrně upraveny během postprodukčních prací, např. úsměv, což už dnešní technologie umožňují. Pro natáčení byl povolán Ken Beggs, jeden z nejlepších cvičitelů v Hollywoodu, který má na kontě na 60 filmů. I tak považuje práci na tomto filmu za jednu z nejnáročnějších: „Byl jsem si naprosto jistý, že se jedná o animovaný film. Už vzniklo mnoho snímků, kde zvířata mluvila, ale tady dělají všechno jiné, jen nemluví. To vedlo k nutným změnám. Museli jsme přiřadit určité rysy a skutky jiným zvířatům, než předepisoval scénář, aby to lépe odpovídalo jejich povaze. Tři týdny nám trvalo jenom vybrat 25 až 30 vhodných jedinců,“ vzpomíná. A na riziko natáčení se zvířaty upozorňuje i David Goldberg, který měl na starosti speciální efekty. „I když jsou vybraná zvířata špičkově trénovaná, nikdy nevíte, co přesně v následujícím okamžiku udělají. Z dvaceti natočených minut s mývalem nakonec můžeme použít třeba jen šest sekund!“ Větší část jednotlivých scén, ve kterých se objevují společně lidé i zvířata, vznikala odděleně, a to i z bezpečnostních důvodů. Výsledek je tedy kombinací živé akce a počítačem vytvořených obrazů; v celém snímku je asi 250 elektronicky upravených záběrů.

I když hlavní pozornost si ve filmu jistě vyslouží právě škodolibá zvířátka (v čele s mývalem Scoobym), tvůrci nešetřili při hvězdném výběru ústředních představitelů. Vedle Brendana Frasera (Dan Sanders), který se bez problémů pohybuje z jednoho žánru do druhého, od akčních trháků (trilogie Mumie, G. I. Joe) až po komorní dramata (Crash, Bohové a monstra), byla oslovena někdejší dětská hvězda Brooke Shieldsová (Tammy Sander) známá mj. z Modré laguny, ale též ze seriálu Správná Susan nebo Džungle rtěnek. A do třetice mladý Matt Prokop (Tyler Sanders), který se proslavil v superhitu Muzikál ze střední 3 a seriálech Hannah Montana či v kultovním sitcomu Kancl.

Režisér Richard Kumble, původně divadelní autor a režisér, na sebe upozornil hned prvním filmem - svéráznou adaptací proslulého románu Nebezpečné známosti, který převedl do současného New Yorku. Následovaly neméně úspěšné komedie Prostě sexy a Miluji tě k sežrání.

 

Zdroj: Hollywood Classic Entertainment


Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a pobavili jsme se, dobrá komedie pro celou rodinu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík,
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles