Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte si žaludek před stresem - pořiďte si korálovec

26. 10. 2012 | Péče o tělo
Asi víte, jaké to je, když vám něco leží v žaludku. Třeba hromada restů, které musíte denně zvládnout, nebo věčně nevrlý šéf. Stres číhá dnes doslova na každém kroku. Není proto divu, že se tělo časem začne bouřit – rozbolí vás žaludek, dostanete průjem, přestane vám chutnat.
Nebo vás naopak přepadne „vlčí hlad“, takže sníte všechno, co vám přijde pod ruku, a potom je vám ještě hůř. Vymazat stres ze života se vám asi hned tak nepodaří, ale něco pro sebe přece jen udělat můžete. Pořiďte si korálovec!

Korálovec zabírá na vředy i na záněty

Korálovec je houba, která umí spoustu věcí. Korálovec ježatý (Hericium erinaceus) je tradičním prostředkem čínské medicíny, která ho používá jako podpůrný lék při zánětech, oslabené imunitě a tělesném vyčerpání. Nejlépe však působí v oblasti trávicího traktu, a to hned několika způsoby.
korálovec ježatýKorálovec podporuje činnost žaludku, střev, a také jater, která jako první přicházejí do styku s látkami přijatými z potravy. Korálovec obsahuje živiny, které pomáhají regenerovat sliznice a přispívají k léčbě zánětů žaludku a střev.
Blahodárně působí na žaludeční a dvanáctníkové vředy a nezanedbatelnou roli hraje i při léčbě rakoviny žaludku. Zároveň funguje korálovec jako spolehlivá prevence před následky příliš tučné stravy a trávicích potíží spojených se stresem a chrání slinivku, kterou poškozuje konzumace jednoduchých cukrů (najdeme je hlavně v pečivu, sladkostech nebo ovocných džusech).

MUDr. Zuzana Vančuříková, která je praktikem tradiční čínské medicíny doplňuje: „Houby obsahují řadu účinných látek, kvalitních bílkovin, esenciální aminokyseliny, řadu polysacharidů, enzymy některé vitaminy a minerály, které jsou schopné v kombinaci příznivě ovlivňovat lidské zdraví. Působí velmi dobře a preventivně. Vždy't byly po tisíce let v Asii používány především na podporu zdraví a pěstování dlouhověkosti.  Dokonce už i výzkumy západní medicíny v posledních letech potvrzují jejich preventivní i léčebné účinky“.

Odvádí z těla škodlivou horkost

Západní medicína vysvětluje tyto účinky kombinací důležitých vitaminů, minerálů, enzymů a dalších biologicky aktivních látek, zatímco čínští lékaři mluví navíc také o schopnosti korálovce podpořit vylučování škodlivé vlhkosti a horkosti z trávicího traktu.

Zdroj, foto: Terezia.eu


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Korálovce bere tatínek dlouhodobě na bolesti žaludku. Je s ním spokojený, mohu vřele doporučit.Kupuje standardně v lékárně pod latinským názvem Hericium erinaceus.
Obrázek uživatelky
profil
to je zajímavá hledala jsem až jsem našla..

http://eshop.alfafit.cz/cz-detail-231139-hericium-erinaceus-koralovec-jezaty-tablety.html
Obrázek uživatelky
profil
také jsem o tom neslyšela,kde nebo jak by to šlo vyzkoušet?
Obrázek uživatelky
profil
o této houbě nikdy neslyšela!
Obrázek uživatelky
profil
Také ču popprvé o této houbě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles