Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte si žaludek před stresem - pořiďte si korálovec

26. 10. 2012 | Péče o tělo
Asi víte, jaké to je, když vám něco leží v žaludku. Třeba hromada restů, které musíte denně zvládnout, nebo věčně nevrlý šéf. Stres číhá dnes doslova na každém kroku. Není proto divu, že se tělo časem začne bouřit – rozbolí vás žaludek, dostanete průjem, přestane vám chutnat.
Nebo vás naopak přepadne „vlčí hlad“, takže sníte všechno, co vám přijde pod ruku, a potom je vám ještě hůř. Vymazat stres ze života se vám asi hned tak nepodaří, ale něco pro sebe přece jen udělat můžete. Pořiďte si korálovec!

Korálovec zabírá na vředy i na záněty

Korálovec je houba, která umí spoustu věcí. Korálovec ježatý (Hericium erinaceus) je tradičním prostředkem čínské medicíny, která ho používá jako podpůrný lék při zánětech, oslabené imunitě a tělesném vyčerpání. Nejlépe však působí v oblasti trávicího traktu, a to hned několika způsoby.
korálovec ježatýKorálovec podporuje činnost žaludku, střev, a také jater, která jako první přicházejí do styku s látkami přijatými z potravy. Korálovec obsahuje živiny, které pomáhají regenerovat sliznice a přispívají k léčbě zánětů žaludku a střev.
Blahodárně působí na žaludeční a dvanáctníkové vředy a nezanedbatelnou roli hraje i při léčbě rakoviny žaludku. Zároveň funguje korálovec jako spolehlivá prevence před následky příliš tučné stravy a trávicích potíží spojených se stresem a chrání slinivku, kterou poškozuje konzumace jednoduchých cukrů (najdeme je hlavně v pečivu, sladkostech nebo ovocných džusech).

MUDr. Zuzana Vančuříková, která je praktikem tradiční čínské medicíny doplňuje: „Houby obsahují řadu účinných látek, kvalitních bílkovin, esenciální aminokyseliny, řadu polysacharidů, enzymy některé vitaminy a minerály, které jsou schopné v kombinaci příznivě ovlivňovat lidské zdraví. Působí velmi dobře a preventivně. Vždy't byly po tisíce let v Asii používány především na podporu zdraví a pěstování dlouhověkosti.  Dokonce už i výzkumy západní medicíny v posledních letech potvrzují jejich preventivní i léčebné účinky“.

Odvádí z těla škodlivou horkost

Západní medicína vysvětluje tyto účinky kombinací důležitých vitaminů, minerálů, enzymů a dalších biologicky aktivních látek, zatímco čínští lékaři mluví navíc také o schopnosti korálovce podpořit vylučování škodlivé vlhkosti a horkosti z trávicího traktu.

Zdroj, foto: Terezia.eu


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na internete je toho hodně..i ceny
Obrázek uživatelky
profil
jsem na něj nikdy nenarazila.Nevím kde se dá koupit.
Obrázek uživatelky
profil
také neznám,znám jen kombuchu SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
neslysela jsem






Obrázek uživatelky
profil
pro mne je to něco úplně nového
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles