Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Cigán: K Bohu i Ďáblovi je stejně blízko

1. 07. 2011 | Novinky

Narodit se tady znamená dostat hned do kolíbky nesmazatelný cejch. Vaše budoucnost tady je jasná. Není žádná. Uznávaný slovenský režisér Martin Šulík natočil nesmlouvavý film z míst, která civilizace vyvrhla ze svého lůna. I přesto se i tady rodí lidé, kteří chtějí žít a plnit si své sny.


Adamovi, čtrnáctiletému romskému chlapci z osady, zabijí otce. Nikdo neví, co se stalo. Nejsou svědkové ani důkazy. Matka po pohřbu dlouho netruchlí. Chce zabezpečit děti, a tak se provdá za otcova bratra – zloděje a lichváře Žiga.


filmAdamovi se ze dne na den změní život. Najednou dospěl. Pomáhá matce, stará se o sourozence a snaží se je ochránit před Žigovým vlivem. Má jen dvě radosti – boxerský trénink a černookou Julku. Když matku odvezou do porodnice, otčím vtáhne Adama a jeho bratry do svých pochybných kšeftů. Při jedné krádeži chlapce zadrží policie a před vězením je zachrání jen to, že nejsou plnoletí.


Adam postupně ztrácí všechny jistoty. Vyhodí ho z boxerského oddílu, Julku rodiče pošlou do Čech. Chlapec - Cigán se čím dál častěji dostává do konfliktu se zákony vlastní komunity. V hádce s cynickým Žigem pochopí, kdo stojí za otcovou smrtí. Pokouší se uniknout z beznadějné situace, ale jeho snaha končí tragicky.


Chtěli jsme natočit film o našich Romech, protože jsme si uvědomili, že o nich nic nevíme. Známe Gypsy Kings, stočlenný romský orchestr z Budapešti, ale nemáme představu, v jakých podmínkách žije dvě stě tisíc Romů na východním Slovensku.


filmDřív než jsme začali psát scénář, cestovali jsme po romských osadách, setkávali se se zajímavými lidmi, kteří se před námi otevřeli a vyprávěli nám své příběhy. Z jejich vyprávění se poskládal náš film. Nechtěli jsme Romy mytizovat, folklorizovat ani romantizovat. Chtěli jsme pravdivě zachytit jejich život, protože život v romské osadě je odrazem našeho světa. Pouze je v něm všechno emotivnější, vyhrocenější a přímočařejší
,“ vysvětluje režisér filmu Cigán Martin Šulík.


Premiéra filmu Cigán je naplánovaná na
7. 7. 2011!


Zdroj: Bontonfilm.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !