Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dejte vědět, že se berete

8. 01. 2009 | Užitečné rady
Nejrozšířenějším způsobem, jak říci všem příbuzným a známým, že se berete, je svatební oznámení, které někdy může být doplněno osobní návštěvou toho, koho byste rádi na svatbě měli nablízku.

Svatebních oznámení jsou opět stovky druhů, od nejjednodušších potištěných kartiček po skládaná a vybavená mašličkami, šňůrkami apod. Také potisk může být ve všech myslitelných barvách, většinou sladěných s barvou svatebního oznámení; nebo termoražba - stříbrná nebo zlatá, u některých tiskařů i barevná.

V případě, že nechcete, abyste měli na svatbě příliš mnoho hostů (někdy i nezvaných), máte možnost nechat vytisknout a rozeslat ex post oznámení typu: " ..... oznamují, že byli oddáni dne ..... ". Je to jen a jen vaše volba.

SvatbaDo obálky se svatebním oznámením se někdy přidávají pozvánky ke stolu. Jsou určeny pro ty, které chcete mít nejen na obřadě, ale i na svatební hostině. Většinou se dává jedna pozvánka pro celou rodinu; v případě, že chystáte velkou svatbu a chcete vědět přesný počet hostů, můžete přidat ještě tzv. návratku, kde požádáte pozvané o potvrzení účasti.

Svatební oznámení vám ve svatebních salonech nebo přímo v tiskárně zhotoví nejčastěji do tří týdnů, za expresní dodání můžete zaplatit až o 100% vyšší sumu, proto rozhodnutí neodkládejte na poslední chvíli. Také pečlivě zvažte počet rozesílaných pozvání, tím nejdražším na zakázce bývají přidělávky. Je zvykem svatbu oznamovat cca 4 týdny dopředu, aby pozvaní hosté měli čas změnit své plány (zejména v době letních dovolených může být interval ještě delší). Ideální dobou pro objednání oznámení je 2 - 3 měsíce před svatbou. (I mistr tesař se někdy utne, proto se i u renomované firmy může objevit tisková chyba. Reklamace se sice většinou vyřizují přednostně, ale s časovou rezervou budete určitě klidnější.)

Zdroj: Svatba.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tie pozvanky su do ruky a dosť
Obrázek uživatelky
profil
Určitě bych oznámila svatbu vkusnou kartičkou "byli oddáni" - i naše svatba byla pro oba již druhá..... byla velice skromná, ale den to byl nádherný a nezapomenutelný. A takový ten svatební den má být. Když je pak takový i zbytek společného žití, je to pohádka a já takovou s nynějším manželem žiji. Přeji to všem!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Svatební den by měl být krásný, aby ti dva měli nač vzpomínat, aý přijdou v životě chvíle těžké, které každá dvojice musí překonat. Ale není třeba dělat pompézní oslavu, stačí svatba malá a vše drahé, není automaticky vkusné.
Obrázek uživatelky
profil
Svatební oznámení bych určitě poslala,ale někomu "byli oddáni",protože se budeme brát podruhé a nechceme velkou svatbu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles