Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fashion Week Milan 2010

7. 03. 2010 | Trendy

Prada

Právě skončil Fashion Week v Miláně. Pojďte se podívat co nového přinesl.

Miuccia Prada se nikdy nenechá ovlivnit trendy, které na nás křičí ze všech módních časopisů. Řídí se jen svými kreativními vizemi, na kterých se často podepíše její velká vášeň v nové technologii. Nová kolekce je ale inspirována převážně 60. léty a vintage stylem. Modely mají velmi jednoduché proporce, minimalistické tvary, ale silueta zůstává velmi ženská a sexy. Dívky na molech vypadají jakoby sem přišly ze Snídaně u Tiffanyho. I přes starobylý styl, který se tu velmi objevuje, nezříká se návrhářka nových technologických postupů, a tak se vedle vlněných kabátů objevují v kolekci modely z kůže, latexové doplňky a digitálně zpracované potisky.

D&G

Domenico Dolce a Stefano Gabbana si tento rok asi velmi oblíbili lyžování. Nechali se inspirovat zasněženými skandinávskými svahy a také stylem z těch míst. V kolekci jistě nepřehlédnete svetry s norskými vzory kombinované s hedvábnými šaty a minisukněmi. Nechyběli zde ani stále velmi populární legíny nebo korzety a sametová saka. Dokonce nezapomněli ani na luxusní kožešinové sněhule, brýle a helmy, bez kterých byste se v zimě na svahu neobešli.

Fendi

Karl Lagerfeld si řídí heslem: "V jednoduchosti je krása." Letos představil jednoduchou ale velmi luxusní kolekci. Kožešinové límce a kožešinové pláště evokují rustikální čistotu. Uchvátil vás mohou velmi jednoduché kimonové pláště, prodloužená saka a decentní sukně v délce lehce nad kolena. Barvy jsou spíše klidné, zemité, oživené okrově žlutou, přecházející do výrazně zlaté. Modelky měly na nohách velmi pěkné kotníčkové kozačky z luxusního semiše a siluetu pasu měly zvýrazněnou dlouhými pásky.
Versace

Donatella Versace se zaměřila především na denní oblečení. Inspirovala se v pánském oblečení pro motorkáře, přesto byl výsledek velmi sexy. Jako v každé kolekci pro ni byl nejdůležitější tvar a proporce. Šaty a sukně byly velmi kraťoučké, většinou z metalické kůže. Kolekce je opravdu veselá, je zde zastoupena velká část barevné palety. Celkový vzhled je pak doladěn perforovanými jezdeckými botami. 

Emporio Armani

Zatímco ostatní návrháři volí pro zimní kolekce těžší a robustní materiály, Armani zvolil opět hedvábně křehkou siluetu a romantickou poetičnost. Tuto romantickou kolekci dotváří kouřově šedé a modré odstíny v asymetrických střizích. Inspiraci hledal v osmdesátých letech, ovšem luxusní materiály a náročné zpracování, které jsou pro značku charakteristické, zůstaly.

Alberta Ferretti

Žena, která ženě rozumí. Dokáže vytvořit modely, ve kterých se každý žena musí cítit jako smyslná bohyně. Z kolekce sálá smyslnost a sexualita, ve vyšívaných tylech se inspirovala tetováním a barvou těla. Najdete zde hedvábné materiály, šifon a organzu. Alberta navrhuje pro ženy, proto se inspiruje hlavně u žen - splývané siluety, složité řasení a perfektně propracované svršky.

Gucci

Kolekce se nesla v úplně jiném duchu než všechny předchozí. Frida Giannini zmixovala sedmdesátá léta s modernismem z let devadesátých. Vyměnila třpytivé kousky z minulých období za čistý, minimalistický a sofistikovaný look. Mohli jste zde vidět jednoduché, protáhlé linie v jemných smetanových barvách, které často přecházely do barvy velbloudí nebo antracitové.

 


Jana Arnoštová

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !