8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hana Zagorová - Zítra se zvedne vítr

5. 09. 2011 | Novinky

HANA ZAGOROVÁ

ZÍTRA SE ZVEDNE VÍTR

Zlatá kolekce /  3CD: HITY & BALADY & RARITY

3CD VYŠLOÍ: 29. 8. 2011


Hana Zagorová v úterý 6. září oslaví významné životní jubileum. Životní výročí a kompilační ohlédnutí k sobě u zpěváků nepochybně patří. A pokud snad máte pocit, že velmi úspěšnou kariéru Hany Zagorové už nelze písňově nově nahlédnout, mýlíte se - tenhle výběr je důkaz.

V tradičně úzké spolupráci s interpretkou vznikla množina nahrávek, z níž se vytvořila tři základní témata pro tři cédéčka: balady, hity a rarity. Výsledná sestava písniček nabízí ty publikem a zpěvačkou nejmilovanější, ty s momentem archivního překvapení, a také dvě úplné novinky se jejími texty (v originálech Francouz Patrick Fiori a Brit Ronan Keating).

Baladické songy definují to stylově nejpěknější od šedesátých let (Obraz smutný slečny) přes následující čtyři dekády (také Kapky či Opona) až po titulní úplnou současnost. U popových šansonů je plynoucí čas testem i výhodou: obstály ještě dívčí začátky i písně ženy s leckdy dramatickým osudem.

Hitová  pasáž začíná letošním coverem Mé dětské svátky a poté kopíruje nepochybnou slávu, od Bludičky Julie a Gvendolíny přes spolupráci s Karlem Vágnerem, Petrem Rezkem, Drupim či Kotvaldem a Hložkem až po nahrávky z 21. století (Je naprosto nezbytné, Ode zdi ke zdi nebo Z nebe pláče déšť). Objevné je poslední cédéčko, shrnující jak rané nahrávky z ostravského rozhlasu, tak pozapomenuté supraphonské singlovky nebo zajímavosti z televizního archivu.

Velká písničková bilance: hity, balady, archivní objevy a novinky!




Zdroj: Supraphon


Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !