Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak poznat tu pravou

16. 12. 2022 | Vaše příběhy

Příběh mi vyprávěl syn, a moc se při jeho vyprávění bavil, a tak jsem se rozhodla se o něj podělit.

Synův kamarád Jonáš, který právě skončil školu, stále nemá přítelkyni. Ač není ošklivý, nemůže prostě najít tu pravou dívku pro život. Většina kluků z ročníku dávno má svůj protějšek, jen Jonášovi se štěstí v lásce stále vyhýbá. Zkoušel se seznámit také přes internet a další seznamky, ale marně.

Nedávno šel po ulici, kde uviděl na vývěsním místě zajímavou pozvánku na přednášku. Nápis zněl velice slibně: „Jak poznat tu pravou“. Jonáš se zamyslel. V daný den, kdy se přednáška konala, měl čas. Proč se nepřijít na přednášku podívat? Vývěska zvala především studenty, ale i ostatní veřejnost. Určitě zde bude plno mladých lidí. Proč se malinko nepřiučit?

V daný den se vypravil za poznáním. Už při vstupu do kulturního domu, kde se přednáška konala, ho překvapili účastníci. Do sálu vstupovali nejen mladí muži, ale i ženy, dívky a dokonce i úplné páry. Chvilku zauvažoval, jestli je tu správně. Pak si ale všiml vyvěšeného plakátu, a tak vstoupil a zaujal místo. Hned v úvodu ovšem zjistil, že se stále mluví jen o penězích. O žádné lásce nepadlo ani slovo. Ani o ženách nikdo nemluvil. Pořád jen někdo mluvil o ochranných prvcích. Bohužel, šlo o ochranu zcela jinou, než by mohl očekávat.

To už jsem se během líčení syna smála i já. Chudák Jonáš. Vypravil se, aby poznal konečně svou životní lásku, a místo toho seděl v sále a potil se při přednášce o penězích, které stejně neměl. Bylo mu ale trapné opustit sál uprostřed přednášky. Trpěl až do konce

Když šel po přednášce na toaletu, potkal se s mladou dívkou. Mířila ke stejným sociálním zařízením. Když ho míjela, utrousila něco, že to byla velmi poučná přednáška. „Víte, naši podnikají a už se setkali s padělky,“ řekla. „Jistě. Určitě je zapotřebí rozlišit pravou a falešnou…bankovku,“ doplnil Jonáš. Málem se spletl a místo bankovky vyslovil jemu milejší „ženu, dívku“. Usmál se při té představě. Mladá žena to pochopila jinak. Úsměv opětovala. Když vyšel z toalety, viděl ji, jak si prohlíží vyvěšený kulturní program. Tiše k ní přistoupil a předstíral, že ho plán kulturních a divadelních představení také zajímá. 

„To může být pěkné,“ řekla dívka a prstem ukázala na jeden z plakátů. Bylo to něco o létání.   

„Jistě, to bych taky rád viděl,“ řekl Jonáš a snažil se tvářit zaujatě. 

„No a tak v sobotu jde Jonáš s Blankou na to představení,“ uzavřel syn s tím, že snad nic společenským oblekem nezkazí a nebude muset mít svůj vlastní padák nebo letadlo.

Tak si říkám, že možná malý omyl byl k něčemu dobrý a snad skutečně pomohl Jonášovi získat tu pravou. Už pouhá šance je víc, než kdyby to nezkusil.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak poznat tu pravou:

Jak poznat tu pravou
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný,zajímavý článek.Doufám,že ta dívka bude ta pravá a Jonáš bude šťastný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles