8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Překvapení jménem život

6. 08. 2023 | Vaše příběhy

Myslel jsem si, že se má rodina zbláznila, když jsem dostal od dětí k osmdesátým narozeninám…koloběžku. Ano, mé děti, má vlastní rodina, má krev mi nedala papuče, teplou deku, vitamíny nebo preparáty na bolavé klouby, ale sportovní koloběžku. Takovou, na jaké jezdí mladíci!

„Nejste normální,“ připustil jsem rozpačitě. A všichni kolem se smáli.

Dcera mi připomněla, jak jsem v šedesáti jel sto kilometrů na kole do kopců se psem na nosiči, v sedmdesáti šel na Lysou horu a v sedmdesáti pěti se rozhodl otužovat uprostřed října v přehradě.

„Tak co bys v osmdesáti nemohl jezdit na koloběžce?“ ptala se druhá dcera, jako by to bylo normální, že se staříci nad hrobem prohánějí na tomto jednostopém vozítku. „Navíc tady máš přilbu, aby se ti něco nestalo,“ doplnil můj vnuk. Vnuk, který si nedávno koupil auto. Ani on na koloběžce nejezdí.

Rok koloběžka stála v koutě, sedal na ni prach a unikal vzduch z pneumatik. Až jsem se najednou v osmdesáti a jednom roku rozhodl, že se malounko projedu. Tajně, samozřejmě. Vyjel jsem k blízkým rybníkům. Jel jsem zpočátku opatrně, pomalu. Dnes jezdím mnohem rychleji. Ano, už jsem z koloběžky neslezl. Dnes mám 83 let a jezdím pořád. Zatímco se mí vrstevníci baví o nemocech a obhlížejí smuteční oznámení, nebo krmí v parku holuby, já se obleču do sportovního, na hlavu si vezmu přilbu, nebo taky ne, podle terénu, který zvolím, a vyjedu do polí, do lesů, k rybníkům, ale i na kopečky.

A tak jsem díky své rodině objevil dávno nepoznané. Mám nový koníček. Možná si někdo, kdo mě potká, řekne – a hele, blázen na koloběžce. Já ale našel nový sport, koníček a seberealizaci. Jízda na koloběžce se mi zdá mnohem jednodušší a krásnější, než se jen procházet po městě. Dostanu se tak dál, rychleji a během jedné jediné projížďky zažiji to, co jsem nezažil za měsíc. Mám štěstí, že v našem městě i v jeho okolí je dostatek cyklistických tras. Dostanu se tak na spoustu krásných míst.

Zatím nejkrásnější je odpočinek u rybníků. Pozoruji hvězdy, měsíc, východ i západ slunce a jsem rád na světě. Poslouchám žabí koncertování. Vždyť je tu hrozně krásně. Ve vodní hladině se zrcadlí veškerá ta krása. Hvězdy, měsíc, slunce, mraky i nebe. Letos jsem oslavil 83. narozeniny. Dcery mi slibují, že na devadesáté narozeniny chystají další velké překvapení. Tak přemýšlím, jestli dostanu stan, brusle, skateboard nebo jiné překvápko. A co teprve na stovku! Mám motivaci žít nejméně do sta. Opravdu jsem zvědav, jaké dary na mě ještě čekají. Protože život je jedno velké překvapení.


Svehlava - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Překvapení jménem život:

Překvapení jménem život
Překvapení jménem život
Překvapení jménem život
Překvapení jménem život
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nádherný příběh i fotografie 👍🥰
Obrázek uživatelky
profil
věk je jen číslo, ať se daří, nejen na kolobrndě 💪
Obrázek uživatelky
profil
Nádherné fotky Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil


Moc pěkný příběh i fotkySmajlík

Přeji vám hodně ujetých kilometrů ve zdravíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hodně ujetých kilometrů ve zdraví. Můj manžel je o dost mladší než vy (64 let), ale také si koloběžku zamiloval. Tak se v důchodu vůbec nenudí. Buď jede na koloběžku a nebo na ryby. Spolu jezdíme na motorce. Já zatím koloběžku nemám, ale možná na ni taky dojde.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles