Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kapučínová legenda

8. 11. 2021 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-
JACOBS








Je tu svátek jednoho z nejoblíbenějších kávových nápojů – 8. listopadu slavíme Mezinárodní den cappuccina. Víte jak a kdy vzniklo? A nepřijdou vám náhodou názvy kapučíno a kapucín podobné? Jak je to možné? Protože spolu opravdu souvisí!

Podle legendy inspiroval jeho vznik právě italský kapucín Marek z Aviana. Po bitvě u Vídně v roce 1683 našli císařští vojáci mezi mnoha poklady, které po sobě zanechala poražená osmanská armáda, i stovky pytlů kávy. Ta byla v té době v Evropě zcela neznámá a její hořkost vojákům nechutnala. Kapucín Marek jim proto prý doporučil přidat do kávy trochu mléka pro zjemnění chuti. A protože měl lahodný nápoj barvu podobnou mnichovu plášti, byl na počest svého objevitele nazván Kapuziner. 

Kapučínová legendaMarek z Aviana nebyl jen tak obyčejný mnich, v roce 2003 byl dokonce blahoslaven. Stal se symbolem jednoty Evropy, neboť využil své duchovní a morální autority a dokázal přesvědčit Němce a Slovany, aby zapomněli na vzájemné rozpory a sjednotili se proti tureckému obléhání Vídně roku 1683. A právě tehdy „objevil“ kapučíno, které se pak rychle rozšířilo po Vídni i zbytku Svaté říše římské.

O pár století později v roce 1805 se ve vídeňských kavárnách začíná objevovat raná verze současného cappuccina – káva se smetanou a cukrem. Technická revoluce přinesla začátkem minulého století kávovary na espresso a ve 30. letech Italové tento nápoj dovedli k dokonalosti a název si poitalštili. Cappuccino bylo do 90. let minulého století známé jen v Evropě a některých kosmopolitních centrech Severní Ameriky, ale s postupující globalizací a rozvojem kavárenství si začalo získávat oblibu i v dalších částech světa a nyní patří mezi nejoblíbenější kávové nápoje.
Jacobs Cappuccino


Je zvláštní, že Mezinárodní den cappuccina se slaví 8. listopadu a ne na svátek Marka. Ale to vůbec nevadí, aspoň máme důvod oslavit tento podzimní den právě hrnečkem lahodného kapučína. Třeba hned snídaní. A protože po ránu často spěcháme, je ideální varianta instantní. Značka Jacobs připravila řadu Jacobs Cappuccino, která zahrnuje čtyři teplé varianty – Original, oblíbenou čokoládovou příchuť Milka, karamel nebo vanilka, a ledovou variantu Jacobs Iced Cappuccino Slaný Karamel. Stačí zalít vodou, zamíchat a máte cappuccino s pěnou jako z kavárny. S kapučínem se dá slavit každý den, ne?

Balení Jacobs Cappuccino obsahuje 8 porcí a stojí 59,90 Kč. Vyrábí se ve Valašském Meziříčí.

Jacobs Cappuccino









Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kapučínová legenda:

Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
Kapučínová legenda
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !