Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když přijdou na návštěvu vši

14. 03. 2012 | Péče o tělo
Máte s těmito nevítanými společníky zkušenost? Pak jistě víte, že dovedou potrápit děti a s nimi i celou rodinu...

Jestli Vás při přečtení tohoto článku začne svědit hlava, nemusíte se bát - veš vlasová ( dětská ) z počítače nepřeskočí, přesto jen při pouhém pomyšlení na ně Vás začne svědit celé tělo. Vším se bohužel nevyhnete ani v nejčistotnější rodině a nejsou vzácností ani u batolat, především těch školkových. Dobrou zprávou však je, že pokud máte doma dlouhovlasou princeznu, nemusí o své vlasy přijít, existuje totiž řada přípravků, které si nakonec po trpělivém vyčesávání a mytí se vší poradí.

Máte pocit studu, že právě Vaše dítě trápí vši? Nemusíte, podle odborníků sužuje tento malý cizopasník děti i dospělé na celém světě bez ohledu na hygienické zvyklosti. Pokud si děti ve škole nebo ve školce vymění čepice, ručník či hřeben, je skoro jisté, že se přenos rozšíří rychlostí přímo kosmickou.

Jak poznáte zavšivení


Stěžuje si Vaše dítko, že ho svědí hlava a v noci spí neklidně? Pak se u Vás asi zabydlely vši. Vši se poznají celkem snadno, neboť jejich sání krve vyvolává nesnesitelné svědění. Při bližším ohledání vlasové části můžete spatřit jejich původce. U dětí se nachází obvykle za ušima, ale nemusí to být pravidlem. Vši kladou hnidy vždy u kořene vlasu, lze podle výšky uložení hnid poznat, jak je zavšivení čerstvé. Ti, kteří stále nevěří svým očím, mohou pomocí hustého hřebene vši vyčesat na bílý papír. Ostříháním vlasů tedy vymýcení vší urychlíte, protože vybírání hnid zabere třeba celý den. Chytat suché vši se Vám asi nepodaří, lépe se dostávají z mokrých vlasů.
Vši se samozřejmě dají léčit, ale léčba je náročná pro děti i pro rodiče. V každé lékárně Vám poradí jiný prostředek. Dnes najdete mnoho přípravků na chemické, ale i přírodní bázi. Důležitou součástí je vyčesávání vší hustým hřebenem a opakování odvšivení v pravidelných intervalech ( většinou 6-12 dní, to je interval vylíhnutí larev z hnid ).

speedyy58 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Na vši nám vždycky zaručeně pomůže Liquido duo x. Já jsem ho musela použít dvakrát na dětech a taky jednou na sobě. Je to pohoda, vši se rychle zadusily a vyčesali jsme hnídy a byl klid.
Obrázek uživatelky
profil
já jsem četla nadpis - Když příjdou na návštěvu vaši. Bylo mi to divnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
preventivně používáme šampon a balzam liquido,zatím odoláváme,barva na vlasy prý opravdu zabíráSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
už se drbu
Obrázek uživatelky
profil
taky používám alpu..úplně stejně...a zabíráSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles