Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.10. 2017
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kluci v akci 12.8.2017 – Vaříme na Slovensku I

12. 08. 2017 | Televizní tipy
Cestujeme a vaříme v malebném Žilinském kraji. Pořad Kluci v akci: 12.8.2017 – Vaříme na Slovensku I v režii M. Froyda.

Překrásný je Žilinský kraj, jeden z nejrozmanitějších ze Slovenska. Užijte si jeho pestrost a naplánujte dovolenou na horách s odpočinkem v termálních lázních, navštivte muzea v přírodě a národní parky, užijte si vodní sporty i kulturu a samozřejmě i dobré jídlo. Podívejte se s námi do Čičman, Ivachnové, Vlkolínce i Dämenovské ledové jeskyně.



Vaříme na Slovensku I – Žilinský krajRecept v tomto dílu Kluci v akci 12.8.2017:



Čičmanské trhané halušky

V dvou slovenských dílech si ukážeme, jaké druhy halušek můžete na Slovensku ochutnat. Jsou to buď halušky přílohové – připravené z mouky, vajec, mléka či vody, a halušky bramborové, jejichž základem jsou syrové brambory. Tyto brambory se mají nechat před tepelnou úpravou zešednout, aby bylo na první pohled zřejmé, že jsou skutečně připravené z brambor.

Čičmanské trhané halušky jsou ovšem regionální specialitou, kterou jinde na Slovensku nenajdete. Jednoduché a skvělé jídlo, doplněné o tradiční brynzu a oškvarečky.

Zveme vás do Čičman – obce, jež vyniká svojí charakteristickou lidovou architekturou.

    4 porce:  6 brambor,  voda,  sůl

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a vyjmeme je. Vodu nevyléváme, použijeme ji na uvaření halušek.Čičmanské trhané halušky

    Halušky:
    300 g polohrubé mouky
    sůl
    voda
    300 g brynzy
    mléko na zředění
    špek

Mezitím, co se brambory vaří, si z mouky, špetky soli a vody zpracujeme hladké těsto – nesmí se lepit na mísu ani na ruce. Těsto rozdělíme na menší části, znovu propracujeme, rozválíme (podsypáváme moukou) a poté odtrháváme kousky těsta a vhazujeme do vroucí vody po bramborách.
Uvařené halušky scedíme, smícháme s bramborami, promícháme s vypečenými kostičkami špeku a brynzou. Pokud je brynza příliš hustá, předem ji naředíme mlékem.
Vývar z brambor a halušek můžeme použít na přípravu brynzové polévky, tzv. demikátu – do vývaru vmícháme brynzu a dochutíme solí.



Pořad Kluci v akci 12.8.2017: Vaříme na Slovensku I – Žilinský kraj můžete sledovat 12. 8. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !