Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kočka pod kapotou

27. 12. 2022 | Vaše příběhy

Mnozí mají ve svém autě pod kapotou koně, lépe řečeno mnoho koňských sil, jen my jsme výjimkou. Když takto napadne sníh a venku je nevlídno a chladno, my máme pod kapotou kočky.  A jak se to stalo? Bydlíme totiž na vesnici. Sami máme dvě kočky, ty ale nocují s námi uvnitř.

Nemohli jsme to dětem udělat, abychom ta nebohá chlupatá zvířátka, miláčky milované, nechali strádat venku! A tak zatímco naše kočky žijí v domě a ven se chodí jen venčit a proběhnout a v zimě v žádném případě netrpí chladem, jinak to je s kočkami ostatními. Jsou to kočky cizí, mnohdy ani nevíme, komu patří, na naši zahradu se ale chodí celoročně krmit a v zimě se hřát pod kapotou našich aut. Za cíl si vybraly především mé malé autíčko. Taky je jim zřejmě sympatické, stejně jako mně. Zamilovala jsem se do něj hned na první pohled. Nebo je láká jeho stříbrná barvička, která se ve sluníčku pěkně blyští?

Kočky snad z celé vesnice se chodí hřát pod kapotu mého auta, a tak musím vždy, když se někam autem chystám, pořádně proklepat celý stroj. Kočky se vylekají a utečou. Mám hrozný strach, aby se některá nezranila. Pozor si musím dávat také na mrazuvzdornou chladicí kapalinu Fridex. Někde jsem se totiž dočetla, že zvířatům chutná i voní. A tak se doplňování Fridexu podobá mikrochirurgii, kdy úzkostlivě dbám na čistotu a preciznost, aby někde nezůstala kapka, natož loužička této nebezpečné kapaliny.

Zvykla jsem si. Má rodina si dělá vždy, když se někam chystám, srandu. Děti na mě pokřikují: „Máma zase naklepává auto!“ A manžel se směje, protože jeho obří černý stroj nechává kočky chladné. Vždy se utáboří jenom u mě. Nejsem ale kočkovrahem, a tak jsem si pořídila na auto i šetrné klepadlo.

Před několika dny jsem přijela domů z práce a auto nechala stát na dvoře před domem. Hned jsem zase musela zpět do zaměstnání, přišla jsem si jen pro nějaké podklady na poradu, které jsem zapomněla doma, najíst se, domluvit se s manželem na povinnostech na večer, a zase jsem se vracela zpět do města.

Naše kočky byly v domě. Já ale po příchodu k autu na něj mocně zabušila. Za tu chvilku snad nebyl čas, aby nějaký kocour nebo kočka do auta pronikli. A přece! Zpod auta vyběhl mourovatý kocour od sousedů. Byla jsem ráda, že se nezraní. Zrovna jejich Lupíka mám totiž velmi ráda.

Když jsem přijela na parkoviště svého zaměstnavatele, zjistila jsem, že mé auto podivně mňouká. Musela tam být někde kočka. Obešla jsem stroj, dokonce jsem si i přidřepla, abych viděla pod něj. Nic jsem neviděla. Nic, co by tam nepatřilo. A tak jsem zvedla kapotu auta. Byla tam! Bylo to ještě kotě a bylo zaklíněné pod ramenem přední nápravy a nešlo ho vysvobodit z hřejivého zajetí. Nevěděla jsem si rady a nemohla jsem tam kočku nechat. Nakonec jsem zavolala na městské strážníky, kteří mě odkázali na hasiče. Ti po odmontování krytu motoru nebohého kocourka vysvobodili jen s lehkým zraněním tlapičky. Co ale s kočkou? Nikdo ji nechtěl a my měli doma už dvě. Hádáte asi správně, nalezenec nám totiž zůstal. Dostal jméno Viktor a s našimi kočkami si perfektně rozumí. Spokojené byly i děti. Jen já přemýšlím, jestli za chvíli nebudeme muset náš barák malinko přifouknout. Syn si totiž oblíbil hady a spřádá sny o jednom nebo o dvou kouscích korálovky.

„Mami, neboj, ona není náročná. Stačí jí docela dobře terárko,“ oznámil mi. Já teď přemýšlím, jestli ho dáme místo šatní skříně, případně místo manželského lože do ložnice. Nebo že bychom nakonec nějaké to hádě vyměnili za děti? Ty jsou mnohem náročnější. Dcera se například nedávno zhlédla v zemních veverkách pod exotickým názvem Burundi páskový.  Má ho její kamarádka. Prý jsou také nenároční a dovolí člověku se v noci i vyspat, navíc jsou velmi čistotní. No to by bylo, aby mě zvíře budilo ze sna! Tak jsem doma prohlásila, že žádné zvíře do domácnosti už nepřijde. To by ho museli vyměnit za mě samotnou. Nyní přemýšlím, jestli si mám večer ještě odestýlat postel, nebo rovnou začít balit? Mé děti totiž zvířata milují. Snad milují víc svou matku, aspoň doufám a procházím domem. Kdo ví, jestli ho v příštích dnech ještě uvidím…


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kočka pod kapotou:

Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
Kočka pod kapotou
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Před Vánoci mi psala kamarádka, že jí pod kapotou spí kočky... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.Také to znám.Někdy mám pocit,že kočičky jsou všem přednější než já.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles