Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konec školního roku se blíží

18. 06. 2013 | Výchova

Nevím, jak to máte vy, ale já se každoročně touto dobou divím. Pokud máte doma alespoň jednoho školáka, možná jste na tom stejně. Tedy mluvím o škole a o tom, jak nám každý ten školní rok rychle uteče. Není to přece tak dávno, co v září děti usedly do lavic, co si užívaly vánoční prázdniny, co nám přinesly pololetní vysvědčení  - a v současné době přichází na řadu onen zmiňovaný údiv: jak je to možné, že už je červen a další rok nabývání nových vědomostí je vlastně zase za námi?

Děti čeká poslední zkoušení, poslední rozhodující písemky před uzavřením klasifikace. Ty na základních a středních školách si užívají školní výlety a v mnoha třídách už se vymýšlejí dárky pro paní učitelky ke konci školního roku. Žáci základních škol a studenti středních škol se společně fotografují, aby měli památku a po letech si mohli připomenout tváře svých bývalých spolužáků. A najednou je tu pro školáky ten nejvýznamnější den, na který se těšili už od 1. září: konec školního roku !

Konec školního roku se blíží

Konec školního roku je tím významnější, čím je dítko školou povinné menší. Pro některé je konec školního roku vlastně teprve přípravou na jeho začátek: budoucím prvňáčkům pomalu začínáme pořizovat leckdy poslední kousky do školní „výbavičky“, protože aktovku a penál většinou už děti našly pod stromečkem. Pro rodiče prvňáčků a prvňáčky samotné pak přinese letošní 28. červen první velké vysvědčení a tudíž prožijí stejně slavnostní den jako vstup do školy. Většinou se žáčci za svoji snahu ve škole dočkají i odměny od rodičů a třeba i prarodičů - čeká na ně návštěva cukrárny nebo pěkný dárek úměrný jejich věku. S drobnými dárky za pěkné vysvědčení a akcemi ke konci školního roku pro menší děti přicházejí například i různá obchodní centra.

Letos si půjdou děti na základních a středních školách pro vysvědčení v pátek 28. června. Poslední den školy, poslední zvonění, poslední kytička nebo dárek předaný paní učitelce, radost nebo zklamání z vysvědčení... Někteří školáci budou ještě pokračovat dál ve školní docházce na základních školách, některé bude čekat střední škola nebo učební obor, jiní už ostřílenými středoškoláky jsou a další se budou chystat třeba na svou vysněnou vysokou školu a nebo jsou už na té vysoké opravdovými „mazáky“. Pro některé je to poslední den na jejich škole nebo poslední školní den vůbec; po něm se budou muset postavit na práh nového - již pracovního - života. Všem bez rozdílu ale začínají prázdniny. Je konec školního roku, nastává onen dlouho očekávaný čas dvou měsíců bez školních povinností. Čas sladkého nicnedělání a rán bez budíku. Čas cestování a dovolených, čas brigád, čas prvních lásek  - čas, který všem tak rychle uteče...

Věřím, že jednou si  naše děti - stejně jako dnes my - rádi vzpomenou na školu, na bývalé spolužáky a kamarády, na společně prožité průšvihy, obavy i radosti. A dokonce i na učitele. Ale teď už všem školákům i rodičům nezbývá než popřát KRÁSNÉ PRÁZDNINY!


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vždycky jsem se na to těšila. Byla jsem tenkrát premiant. Bylo to v době, kdy se jedničky nedávaly každému. To v té třídě bylo tak asi třikrát. Dnes, v době, kdy skoro nikdo bez paní učitelky nevyřeší žádný příklad, jen dovede sečíst či odečíst do 20. 100. A mají samé jedničky!


Chtěla jsem napsat. že je mi někdy líto, Je mi jen líto jen pardon, pitomců. Těch narůstá geometrckou řadou.
Obrázek uživatelky
profil
nedávno jsem měla děti školou povinné a dnes? Na druhou stranu jsme ráda, že chodili do školy tehdy a ne dnešních co tak kolem sebe koukám...stačí co vypráví kamarádka - která učí léta.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásně napsané, je to chvilka, co chodila dcerka do školy a už je na vysokýSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jo, utíká to. Hezký článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to přesně tak, jak píšeš. Kde jsou ty vánoce? Jak to že už je léto? Taky to nechápu,jak ten čas rychle utíká. Nejhorší je, že i ty prázdniny rychle utečou a začnou nám ty školní povinnosti zase znovu.
Všem přeji krásné létoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles