MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzla ze zeleniny a ovoce

2. 08. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Kouzla ze zeleniny a ovoce
Autor: Luděk Procházka
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: červen 2012
Formát: 216 × 304 mm
Vázaná vazba
Počet stran: 112 str.
Cena: 269 Kč

Carving si u nás našel už mnoho příznivců. Dekorace z vyřezávané zeleniny a ovoce se běžně objevují na slavnostních stolech od pětihvězdičkových hotelů až po rodinné oslavy. V době, kdy každý hledá cestu, jak své hosty zaujmout, se carving určitě mnohým hodí.

Kouzla ze zeleniny a ovoceA často pomůže kuchařským adeptům v získání zajímavějšího místa. Pomocí speciálních nožů a dlátek se naučíte vyřezávat z mrkve, celeru, kedlubny, lilku, papriky, vodního a cukrového melounu, nektarinky, ananasu i papáje...

Kouzla ze zeleniny a ovoce:

•  Základy zeleninového carvingu
•  Výběr nejzajímavějších motivů včetně technik a řezů
•  Pro profesionály z gastronomie i hobby kuchaře
•  Do sálů, na rauty, bankety i pro slavnostní mísy a talíře

O autorovi knihy Kouzla ze zeleniny a ovoce:


Luděk Procházka
(1970), původním povoláním kuchař, je nyní majitel firmy Czech Carving Studio, s. r. o., a spoluzakladatel Czech-Slovak Carving Teamu. Je držitel řady medailí z gastronomických soutěží a výstav s vyřezávanou zeleninou a ovocem. Tu nejcennější a celkové prvenství si dovezl ze světové Kuchařské olympiády 2004. Zlatou medailí byly oceněné také jeho kompozice na olympiádách v roce 2000 a 2008, na výstavě Salon Culinary Mondial 2005 ve Švýcarsku a na Culinary World Cup 2006 v Lucembursku.

Od roku 2000 se věnuje profesionálně kurzům, je autorem projektu Carvingová akademie. Jeho kurzy prošla celá řada současných předních českých a slovenských řezbářů, ale vyučoval i v Rusku a v Brazílii. Mnoho účastníků je z řad gastronomických odborníků i hobby řezbářů, kteří využívají carving ve své profesi nebo jen na zhotovení ozdob domácích slavnostních stolů.

Autorovy vyřezávané dekorace ozdobily zasedání Světové banky, Mezinárodního měnového fondu, zasedání summitu NATO, setkání majitelů hotelových řetězců WORLDHOTELS nebo klubu šéfkuchařů hlav států CLUB CHEFS DES CHEFS.

V současnosti autor organizuje nebo je garantem tří celostátních soutěží s mezinárodní účastí. V roce 2009 byl organizátorem mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů. Je členem ACK ČR a čestným členem německého carvingového klubu.

Tuto knihu Kouzla ze zeleniny a ovoce koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já mám také stejný problém, ale ještě víc mě trápí nedostatek nářadí!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.jen škoda, že jí je v soutěži tak málo.............
Obrázek uživatelky
profil
Krásná kouzla ze zeleniny a ovoce. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá, že je spíž čaroděj s kouzelnýma rukama. Překrásné věci dovede vykouzlit.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Toto je krásné umění, nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles