Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Petr Havlíček, Petra Lamschová - Jídlo jako životní styl II.

17. 05. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Jídlo jako životní styl
Autoři: Havlíček Petr, Lamschová Petra
Nakladatelství: Mladá fronta
Formát: 210x210 mm
Rok vydání: 2012
Vázaná vazba
Počet stran: 192 str.
Cena: 254 Kč

Každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl, napadá mnoho otázek, na které někdy složitě hledá odpověď. Jak správně jíst při sportu? Jak správně hubnout po porodu? Co mám dělat, když má moje dítě nadváhu? Je správné hubnout s ním? Na tyto a na spoustu další otázek odpoví dvojice odborníků na hubnutí a stravování - Petra Lamschová, šéfredaktorka časopisu Dieta a výživový poradce Petr Havlíček, který naučil správně jíst už řadu českých čtenářů a čtenářek. Čeká na vás 70 otázek, 70 odpovědí a 70 receptů.

Ukázka z knihy Jídlo jako životní styl II.:


Jídlo jako životní styl II.Úvod věčná dietářka

Snad každá žena někdy držela dietu. Bohužel tu, díky které na chvíli ztratila pár kilo, ale brzy je formou jojo efektu získala zase zpátky. Tělo dostává kvůli těmto rychlým a nezdravým dietám pořádný šok, ze kterého se horko těžko vzpamatovává. Co tedy dělat, abychom už nikdy žádné diety držet nemuseli?

Jak se žena může stát chronickou dietářkou?

Žena – a nejen žena – se může stát chronickou dietářkou velmi rychle. Základním problémem je totiž jojo efekt, který se dostavuje po každé chybně postavené „dietě“. Bohužel dietáři jako takoví vnímají redukci váhy pouze ve smyslu úpravy stravy, popřípadě lehkého přidání pohybu a nevnímají ji jako změnu životní stylu. Proto zkoušejí různé možné diety, nejlépe zaručené od kamarádek či z lifestylových časopisů, kdy sice nějaké množství kilogramů zhubnou, ale vzápětí je přibírají zpět.

Takže nastává další dieta, další zkoušení, další hubnutí, další nárůst váhy a další dieta. Výsledkem těchto chronicky opakovaných diet je zvýšená váha oproti váze výchozí, která byla na začátku neustálého držení diet, z důvodu úsporného fungování celého organismu. Naše tělo totiž není blbé a na hladovění (což nesmyslné diety ve skutečnosti jsou) se adaptovalo minimálně dva miliony let.

Více informací nejen o této knize Havlíček Petr, Lamschová Petra - Jídlo jako životní styl II. se dozvíte také na stránkách nakladatelství Mladá fronta.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !