Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásy Azurového pobřeží

2. 01. 2012 | Evropa
Pokud milujete záběry z filmů, kde moře má nádherně průzračnou azurovou barvu, slunce pálí na polonahá těla, luxusní jachty se houpají v přístavu do rytmu vln a útulné kavárničky, kde můžete prosedět celé odpoledne, pak rozhodně navštivte Francouzskou Riviéru.

Francouzská riviéra je vyhlášena po celém světě. Sjíždějí se sem slavné celebrity nejen v období filmového festivalu v Cannes, pro celebrity je to ráj, kde zcela načerpají novou energii a odpočinou si od uspěchaného světa. Provance si zamilujete i Vy, pro svoji jedinečnou pohádkovou atmosféru.
Co si rozhodně nenechat ujít?
Azurové pobřeží je linie pláží, která je pokryta letovisky na jihozápadě Francie. A vy navštivte alespoň ta nejznámější místa.

Malé, ale slavné Saint Tropez
Saint Tropez je přímořské letovisko, které ročně navštíví tisíce turistů, aby si vybavili filmovou sérii s četníkem, kterou ztvárnil Louis de Funes. Ubytujte se v jednom z nejkrásnějších hotelů v Saint Tropez, L'Hôtel Villa Belrose, který je posazen na kopci, a odměnou Vám budou skvostná panoramata. Hotel se vychloubá impozantní terasou a excelentním bazénem.

Budete mít možnost odtud podniknout i výlet do Port Grimaud tzv. Francouzských Benátek. Je to městečko, které leží v zálivu Saint Tropez. Stylem a tím, že leží na vodě, je podobné italským Benátkám. Každý čtvrtek a neděli se tu koná trh, na kterém si můžete zakoupit typické provensálské produkty, jako jsou vynikající francouzské sýry, vanilkové cukrovinky, koření, ale i mýdla nebo parfémy. Vychutnejte si unikátní atmosféru romantického prostředí, historického přístavu, malebných obchůdků a písečných pláží.

Marseille

Druhou naši zastávkou je Marseille, které je zároveň i druhým největším městem hned po Paříži a také slouží jako obchodní přístav. Pokud budete mít cestu autobusem či autem, při příjezdu do centra se podél silnice určitě zastavte u některého z místních vinařů na ochutnávku francouzských vín. Na ochutnávku samozřejmě můžete zajít i kdekoliv ve městě do stylového baru, kde sice zaplatíte kolem 10 Eur na osobu, ale přijdete tak o zážitek nezapomenutelné atmosféry. Ve Francii se pije víno více než v Čechách, zejména se tu pije červené a růžové víno s nečetnou škálou příchutí. Po ochutnávce rozhodně neodejdete s prázdnou a zakoupíte pro své nejbližší víno s charakteristickým aroma jižní Francie.

Asi deset minut od centra se nachází pětihvězdičkový hotel The Sofitel Marseille Vieux Port, který je známý jako “nejlepší adresa v Marseille“. Styl hotelu je inspirován historií Marseille. Když už tady strávíte den, určitě stojí za zhlédnutí historická pevnost If, která leží na stejnojmenném ostrově, kde byl údajně vězněn hrabě Monte Christo.


Nice

Nice je andělské město, ve kterém to žije ve dne v noci. A proto se tu ubytujte třeba v Hotelu Le Negresco, který je zasazen přímo v centru Nice, nedaleko letiště a blízko proslulé promenády des Anglais. Nice ohromuje turisty hlavně pohádkovými plážemi a nádherným počasím. K vidění tu jsou sáhodlouhé promenády, na kterých potkáte spoustu bruslařů a historické centrum, které se skládá ze starých úzkých uliček. Pokud jste milovníky umění, můžete navštívit řadu galerií a muzeí. S tímto městem je spjatá řada umělců, jako byli např. Friedrich Nietzsche, italský skladatel Rossini nebo malíř Henri Matiss.  Z Nice se dostanete snadno i do blízkých populárních měst jako Cannes nebo Monako, které jistě stojí za to také navštívit.

 
wyonkeey - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezké místečko na dovolenou, jih Francie nás taky láká. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Při první návštěvě jihu Francie chce člověk vidět St.Tropéz, Cannes, Marseille.. Je tam nádherně, koupání v moři paráda. Brzy vás ale začnou otravovat obrovské masy dalších turistů, no a nepříjemné jsou samozřejmě vysoké ceny (za zmrzlinu, za kávu, oběd v restauraci apod.) Mnohem příjemněji je v malebných městečkách Provence, mnohdy jen deset dvacet kilometrů od pobřeží. Ramatuille nad St.Tropéz, St.Paul-de-Vence nad Nice atd.
Obrázek uživatelky
profil
na Rivieře jsem nebyla,ale musí to být krása...
Obrázek uživatelky
profil
cesta do Canes taky jsme tam byly moře nádhera a Nice tam jsme se stavily jak jsme jely ze Španělska promenáda je tam moooc dlouhá ale je tam hezky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za pěkný článek. Musí to být nádhera!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles