MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křížovky a fejetony Ivana Mládka

18. 10. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Křížovky a fejetony Ivana Mládka
Autor: Ivan Mládek
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2011
Brožovaná vazba
Počet stran: 128 str.
Formát: 145x205 mm
Cena: 99 Kč

Luštěte a bavte se! Stovku švédských křížovek doplňují vtipné fejetony Ivana Mládka.

Ukázka z knihy:



knihaVÝZNAMNÁ ÚLOHA PŘEBĚHLÍKŮ V NAŠICH DĚJINÁCH
Kdo odsuzuje politické přeběhlíky, nemá zřejmě ani ponětí o jejich dalekosáhlém významu v politickém dění ve všech etapách naší historie. Přeběhlíci jsou ve své době většinou odsuzováni, ale teprve doba ocení jejich
statečnost a sebeobětování pro společnost.

Nebýt politických, náboženských, vojenských a dalších přeběhlíků, byli bychom možná dneska v době kamenné. Kdyby Praotec Čech nepřeběhl z Rusi na Západ, nikdy by nevznikl Český stát! Kdyby spousta českých katolíků nepřeběhla k Husitům, kde by byly naše dějiny, naše národní hrdost, naše husitská povaha a naše malebné zříceniny hradů. A kdyby nepřeběhli rakousko-uherští vojáci českého původu do Ruska, nikdy by nebyli českoslovenští legionáři, o které se mohl opřít náš tatíček Masaryk při žadonění o svůj vlastní stát u amerického prezidenta Wilsona.

A nebýt přeběhlíků z Protektorátu, nikdy nebyli naši Západní letci a nikdy by tím pádem nebyl fi lm Tmavomodrý svět. A kdyby česká lyžařka Ivana Trumpová nepřeběhla z Československé socialistické republiky do Spojených států, nikdy by nestál známý mrakodrap Trump Tower, který miliardář Trump postavil a daroval své Ivance k Mezinárodnímu dni žen. A kdyby spousta českých fanatických komunistů nepřeběhla k Chartě 77, nikdy by nebyla Něžná revoluce, která nám přinesla svobodu!

A kdyby můj kamarád František Ringo Čech nepřeběhl ze své Herecké kočovné společnosti do České strany sociálně demokratické, nikdy by možná tato strana tak dlouho nebyla u moci. Od té doby, co Ringo začal všem socialistickým politikům psát projevy, jejich popularita šla závratně vzhůru. Ringovy vtipné slovní gagy typu: „Jsme jen pro bohatství získané poctivou prací”, „Zvýšíme důchody”, „Slušný byt pro všechny” nebo „Myslíme to upřímně” se navždy zapsaly do dějin naší mladé parlamentní demokracie.

Neodsuzujme tedy přeběhlíky, neodsuzujme ani toho předsedu komunistického národního výboru, ke kterému přišla někdy v roce 1950 do kanceláře stařenka a pozdravila ho nacistickým pozdravem „Sieg Heil!” –„Nespletla jste si, ba bičko, náhodou dobu?” káravě se na ni pousmál soudruh předseda. A stařenka mu na to: „Dobu možná, ale vás určitě ne!”

Tuto knihu Křížovky a fejetony Ivana Mládka koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Fragment.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vtipy to jsou trošku drsnější. Býval dřív přeci jen vtipnější i bez hrubostí.
Obrázek uživatelky
profil
to jste napsala dobře , my česi Smajlík)))
Obrázek uživatelky
profil
Tak tohle si přečtu.Má to vtip a vystihuje to čechy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles