8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odhalte s námi 7 největších a nejčastějších mýtů o antiperspirantech

7. 11. 2014 | Péče o tělo
Každý z nás touží najít maximálně spolehlivou ochranu před nepříjemným pocením. Vzhledem k nepopiratelnému faktu, že se potíme nejen v době vysokých letních teplot, ale i při náročných a vypjatých situacích kdykoliv v průběhu roku, je velmi důležité najít tu správnou a jedinečnou ochranu. S nadcházejícími chladnějšími podzimními dny ale mnohokrát na používání antiperspirantů zapomínáme.

Dermatoložka MUDr. Monika Arenbergerová
objasňuje, jak je to se všeobecně vžitými fámami a mýty ohledně pocení.

1) Používání antiperspirantů jen v teplých letních měsících?

Jednou z nejrozšířenějších fám o používání ochrany v podobě antiperspirantů je jejich používání pouze v období teplých letních měsíců. Antiperspiranty je však dobré používat každý den bez ohledu na roční období. Antiperspirant vás totiž nechrání jen před nežádoucím potem, ale i nepříjemným zápachem a dodává vám nekonečný pocit čistoty. Pravidelným denním používáním antiperspirantů navíc dosáhneme snížení vylučování potu, kůže v oblasti podpaží bude sušší a bakterie se na ní budou méně množit, čímž následně předejdeme nejen vzniku zápachu, ale i vzniku kožních onemocnění. Produkce potu totiž není závislá jen na teplotě prostředí, ale odvíjí se i od psychických podnětů. Například při nervozitě, stresu a úzkosti se produkce potu zvyšuje.

Odhalte s námi 7 největších a nejčastějších mýtů o antiperspirantech2) Je lepší proti pocení upřednostnit antiperspirant nebo deodorant?
Zatímco deodoranty jsou určené jen na překrytí tělesného pachu, antiperspiranty jsou svým složením a účinkem zacíleny na eliminaci nadměrného pocení v oblasti podpaží. Volbou proti pocení je tedy rozhodně antiperspirant.

3) Můžeme se spolehnout, že nás antiperspirant ochrání před nežádoucím zápachem?
Ano, můžeme, protože mechanismus účinku antiperspirantu spočívá právě v přímém účinku na potní žlázy. Antiperspiranty obsahují takové složení, které umožní vytvořit v oblasti potních žláz “zátku”, čímž zabraňuje vylučování potu. Nedochází tak k jeho rozkládání bakteriemi, čímž předchází vzniku nepříjemného zápachu. Samozřejmostí v rámci prevence nežádoucího pachu by měla být denní hygiena a nošení oblečení ze vzdušných a přírodních látek.

4) Od kolika let je možné antiperspirant používat?
Používání antiperspirantů a deodorantů není pro děti vhodné. Tyto výrobky obsahují parfumační složky a jiné alergeny, kterým je zbytečné malé děti vystavovat. K jejich používání je možné přistoupit v období puberty, kdy se objevuje zvýšené pocení. Při nákupu a výběru antiperspirantů je důležité upřednostnit antiperspiranty s co možná nejjemnějším složením, aby pokožku nedráždily a nevysušovaly.

5) Je správné antiperspiranty používat ráno před odchodem do práce a do školy?

Antiperspiranty je vhodné aplikovat večer před spaním na čistou, umytou a nepodrážděnou pokožku, kdy je aktivita potních žláz nejnižší, proto je nanesení antiperspirantu v této době nejúčinnější. Pokud bychom nanesli antiperspirant například těsně před sportovní aktivitou či jinou fyzickou zátěží, účinná látka by se rychleji odplavila a nemohla by správně účinkovat.

6) Můžeme si antiperspirant nanést ihned po oholení podpaží?
Časté holení je pro povrchovou vrstvu pokožky velkou zátěží. I ty nejúčinnější antiperspiranty ale dokáží efektivně působit bez jakýchkoliv nežádoucích doprovodných účinků. Po oholení podpaží je ale doporučeno počkat s aplikací antiperspirantu ideálně 12 hodin.

7) Můžeme oblíbenou značku svého antiperspirantu používat celý život? Máme zůstat věrní jedné značce a jednomu produktu, který rádi a pravidelně používáme, anebo je potřebné antiperspiranty měnit? Máme mít obavy, že náš antiperspirant začne být po čase méně a méně účinný?
Antiperspiranty obsahují soli hliníku, které omezují činnost potních žláz tím, že způsobují stáhnutí povrchové vrstvy kůže. Vlastní deodorační účinek je daný přítomností parfemačních složek. Antiperspiranty jsou tak díky svému složení účinné na zmírnění fyziologického, normálního pocení v oblasti podpaží. Svůj oblíbený antiperspirant tak můžete používat prakticky neustále.

Zdroj, foto: Dove


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
myslím, že je docela na místě se podívat ,kdo danou informaci píše....DOVE bude jen těžko psát něco jiného než je v článku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Před pár dny jsem četla že nejsou moc vhodné.Zabraňují pocení a tím nám škodí.A tak co je vlastně pravda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles