Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

L. J. Smith: Říše temnot – Lovci zla

14. 10. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Říše temnot – Lovci zla
Autor: L. J. Smith
Překadatel: Milena Hordinová
Nakladatelství: Fragment
Brožovaná vazba
Formát: 115 x 183 mm
Rok vydání: 2013
Počet stran: 216
Cena: 169 Kč

Jako malá se stala Rashel svědkem smrti své matky a svého nejlepšího kamaráda, které zabil upír. Sama unikla jisté smrti jen o vlásek. Po ztrátě svých blízkých se rozhodla proti zlu bojovat a stát se lovkyní upírů. Když se v Bostonu začnou z ničeho nic ztrácet mladé dívky, Rashel se spojí s několika dalšími lovci a chce dívky zachránit. Bude jejich výprava proti upírům úspěšná? Co když ale není všechno tak jasné, jak si Rashel myslela?

Pátý díl tajemné série Říše temnot volně navazuje na tituly:
Tajemství upírů, Prokleté sestry, Černá magie a Tajemný anděl.


Ukázka z knihy Říše temnot – Lovci zla:


L. J. Smith: Říše temnot – Lovci zlaJedl ho nebo něco dělal zuby. Trhal a nasával. Vydával zvuky jako Pal, když hltá svoje psí jídlo. Rashel na chvíli ztuhla. Celý svět se změnil a všechno jí připadalo jako ve snu. Pak uslyšela, jak někdo křičí. Zabolelo ji v krku a ona si uvědomila, že to je ona.
Najednou se na ni vysoký muž podíval. Zvedl hlavu a podíval se. A ona věděla, že jeho tvář ji bude navždycky strašit ve snech. Ne snad proto, že by byl ošklivý. Ale měl vlasy rudé jako krev a oči mu zlatě zářily. Jako zvířeti. Bylo v nich světlo, které se nepodobalo ničemu, co kdy viděla. Dala se na útěk. Nebylo správné, že chce opustit Timmyho, ale byla příliš vyděšená, než aby zůstala. Nebyla ani trochu statečná; byla jen malé dítě a nemohla si pomoct. Otočila se, protáhla se otvorem a pořád křičela. Skoro
se protáhla. Hlavu i ramena už měla venku a viděla, jak se před ní zvedají tunely z umělé hmoty – ale pak ji nějaká ruka popadla za košili. Rashel proti ní byla bezmocná jako kotě.

Ale ve chvíli, kdy ji ruka táhla zpátky do stanu, cosi zahlédla. Svoji matku. Ta právě obcházela roh jedné prolézačky. Vtom zaslechla, jak Rashel křičí. Maminka měla rozšířené oči, otevřenou pusu a běžela jako o život. Utíkala zachránit Rashel. „Mamííííííííí!“ zaječela Rashel. Ale pak se ocitla zpátky ve stanu. Muž ji odhodil na stranu stejně lehce, jako když dítě v mateřské školce zahodí zmačkaný kus papíru. Rashel dopadla tvrdě na zem a ucítila bolest v noze. Normálně by se rozbrečela, ale teď si toho sotva všimla. Zírala na Timmyho, který ležel na zemi kousek od ní. Timmy vypadal divně. Byl jako hadrová panenka, ruce a nohy mu volně visely. A byl hrozně bledý. Jeho oči
upřeně zíraly do stropu stanu. Na krku měl dva velké otvory, všude kolem nich byla
krev.

Rashel začala naříkat. Byla příliš vyděšená, než aby znovu začala křičet. Ale v té chvíli uviděla denní světlo, ve kterém stála nějaká postava. Maminka. Maminka odhrnula cíp stanu. Maminka vešla dovnitř a hledala Rashel. A tehdy se stala ta nejhorší věc. Nejhorší a nejdivnější. Něco, čemu na policii nikdo neuvěřil, když to Rashel později vyprávěla.

Tuto knihu L. J. Smith: Říše temnot – Lovci zla koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Fragment.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to není můj šálek kávy, to bych asi nečetla...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles