Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Labská přehrada - Špindlerův Mlýn

3. 02. 2012 | Česká republika
Pokud jste na návštěvě v Krkonoších, určitě nevynecháte jedno z nejoblíbenějších zimních středisek Špindlerův Mlýn. My jsme se tam vydali ale v létě. Nemáme to do Špindlu daleko a zrovna byla opravdu velká vedra, a tak jsme si říkali, že procházka lesem by nám, ale i našemu malému, udělala jen dobře. Na internetu jsme našli, že cesta kolem Labské přehrady je vhodná pro rodiny s dětmi i pro kočárky.

Něco málo informací o přehradě: Přehrada se nachází v nadmořské výšce 694,16 m n.m., je to první přehrada na řece Labi. Dnes se jmenuje Labská, dříve to byla přehrada Krausovy Boudy. Její stavba započala v roce 1910. Zkolaudována byla až o osm let později. Délka hráze v koruně je 153,5 m a šířka hráze v koruně je 6,15 m. Celkový objem nádrže je 3,292 mil. m3  a maximální zatopená plocha činí 26,78 ha.

Přehrada má i svoje prvenství –  je to první vodní elektrárna na řece Labi. Ta je umístěna pod přehradní hrází a do provozu byla uvedena v roce 1994.
V přehradě je možnost koupaní, avšak bez jakéhokoliv zázemí.

Na internetu byla cesta popsána směrem od informačního centra k přehradě. My jsme se však rozhodli jít opačně. Auto jsme nechali na parkovišti u přehrady (parkoviště je zdarma) a vydali se přes přehradu po zelené směrem do města. Za přehradou hned zastavujeme a díváme se, jak nějací sportovní nadšenci zkouší zorbing na vodě. Podle popisu máme dojít za necelý kilometr k penzionu Fontána. Cesta jen nejdříve dobrá, ale zhruba v půli se mění na drobný štěrk. Zatím se sporťákem zvládáme. Od penzionu je opravdu nádherný výhled. Dále se cesta ale změní, je to do kopce, ale to jsme čekali, jsme přece na horách. Cestou jsou i velké kameny, hodně po cestě kličkujeme, musíme opatrně, abychom synka v kočárku moc nenaklepali.

Zhruba za 700 m přicházíme k hotelu Alpina. Sedáme si na lavičky do stínu, vytahujeme občerstvení a i malého z kočárku, aby se i on trochu protáhl. Po krátkém odpočinku pokračujeme dále po lesní cestě a po zhruba 1 km přicházíme do městečka. Já jsem ve Špindlerově Mlýně nikdy nebyla, proto pokračujeme přes Labe směrem po cyklostezce směrem k lanovce na Medvědín. Míjíme adrenalinové centrum. I zde je plno zájemců o nevšední zážitky. Malý nám zatím cestou usnul. Proto si sedáme do blízké restaurace a objednáváme poháry a během vychutnávání studené dobroty se rozhodujeme, zda půjdeme opět po zelené nebo to vezmeme z druhé strany, po silnici. Nakonec vyhrává silnice. Výlet můžeme každému doporučit. Ale pouze za předpokladu, že si  s sebou budete brát kočárek – sporťák,  na golfky to opravdu není.


Autor:Chezzie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Labská přehrada - Špindlerův Mlýn:

Labská přehrada - Špindlerův Mlýn
Labská přehrada - Špindlerův Mlýn
Labská přehrada - Špindlerův Mlýn
Labská přehrada - Špindlerův Mlýn
Labská přehrada - Špindlerův Mlýn
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
prima Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je tam krásně,jezdili jsme tam ještě za svobodna,měli jsme tam podnikovou chatu od OSP,trávili jsme tam dovolené letní Smajlíki zimní a pak i s dětmi.Naposled jsem tam byla na rekreaci v Arnice Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tam musí být krásně Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné místečko k odpočinku i sportování. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles