Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přehrady ke koupání

3. 08. 2010 | Vaše tipy

Mám pro vás tipy na přehrady s travnato-písčitými plážemi, s dobrým přístupem do vody, a kde se dá koupat. Kromě koupání můžete využít také půjčovny loděk, různé míčové hry a další vodní radovánky. Některé přehradní části pláží jsou vyhrazeny i pro nudisty. Pro aktivní trávení volného času v příjemném prostředí se vydejte ochladit na přehradu ve Vašem okolí.

 

Slapská přehrada

Přehrada má velké množství romantických zátok a nespočet krásných přírodních scenérií. Přehrada je z roku 1949, původně měla být jednou z tzv. štěchovických přehrad. Rozlehlá rekreační oblast, travnatý břeh, písčité dno, mírný spád, rozloha 1 400 ha, hloubka 28 metrů. Půjčovna lodí, vodních šlapadel a surfů, občerstvení, ubytování, lodní doprava, hřiště pro volejbal, nohejbal, tenis, minigolf, kuželky a fotbal.

 

Liberecká přehrada

Vodní nádrž Harcov neboli Liberecká přehrada je nedaleko centra města, obklopená z jedné strany lesem a z druhé klidnou vilovou čtvrtí. Slouží tak obyvatelům Liberce i návštěvníkům nejen ke koupání, ale také procházkám a relaxaci. Jediná rozlehlejší pláž leží na pravém břehu, v blízkosti hráze. Nabízí všechny základní služby. Je zde WC, sprchy, hřiště na plážový volejbal, občerstvení, restaurace s  terasou atd. Pláž je travnatá a písčitá se středně strmým břehem. 

 

Brněnská přehrada

Nejvýznamnější rekreační oblast města Brna. Nachází se na severozápadě města v městských částech Bystrc a Kníničky. Byla vybudována v letech 1936 - 1940 na řece Svratce, dříve byla známá pod názvem Kníničská přehrada. Letos je nově napuštěná. Povodí přehrady měří asi 1575 km2. Na březích vodní nádrže je celá řada upravených pláží, a po vodní hladině plují výletní lodě. Lodí se můžeme vydat k Brněnské zoologické zahradě, k hradu Veveří či do městečka Veverská Bitýška. Na přehradě můžete využít ke koupání tyto lokality Rakovec, Kozí horka, Rokle nebo Sokolské koupaliště.

 

Vranovská přehrada

Vodní nádrž Vranov na řece Dyji je velmi oblíbenou letní destinací. Nabízí krásné prostředí ke koupání, rekreaci i různým sportovním aktivitám. Místo ideální ke koupání. Vranov se nachází na levém břehu nedaleko hlavní hráze, v oblasti plné různých rekreačních zařízení. Pláž je travnatá s pozvolným vstupem do vody. Jsou tu dobré podmínky pro rybaření. K dispozici je zde i půjčovna lodiček, šlapadel, tobogán či restaurace.

 

Sečská přehrada

Vodní nádrž leží na řece Chrudimce v CHKO Železné hory. Nabízí nádhernou okolní přírodu. Pláže Pod Semtínem patří k nejvíce navštěvovaným místům této rekreační oblasti. Vedle překrásného pohledu na vodní plochu s dominantou zříceniny hradu Oheb a ostrovem, je zde návaznost na vybavení autokempu, půjčovna lodiček a blízkost obce Seč. Pláže mají mnoho zatravněných ploch. Vstup do vody je písčito-kamenitý. Občerstevní a sociální zařízení jsou k dispozici v areálu kempu, na pláži má stanoviště vodní záchranná služba.

 

Lipenská přehrada

Přehradní hráz leží asi 20 km jižně od Českého Krumlova a 8 km západně od Vyššího Brodu. Přehrada je obklopena krásnou přírodou CHKO Šumava. Lipno a jeho okolí je ideální pro rodinnou i sportovní dovolenou, ale též pro klidný odpočinek a relaxaci. Lipenská přehrada se skládá ze dvou nádrží - Lipno I a Lipno II. Ke koupání, rybaření a dalším aktivitám je vhodný hlavně levý břeh přehrady, na kterém je mnoho koupališť, pláží, campů, tábořišť, ubytovacích zařízení atd. Po Lipně můžete cestovat pomocí lodní dopravy.

 

Orlícká přehrada

Patří k nejvyhledávanějším turistickým a letním rekračním oblastem. Vodní nádrž Orlík se nachází na horním toku Vltavy. Stavba vodního díla trvala bezmála 8 let a dokončena byla v roce 1954. Celková vodní plocha je 24 km čtverečných, hloubka dosahuje až 74 metrů. Díky poloze jsou zde ideální podmínky pro rekreaci. Její břehy jsou lemované jak kempy, tak i historickými památkami např. zámek Orlík nebo hrad Zvíkov.

 

Přehrada Duchonka - Slovensko

Nachází se 4 km od města Prašice a 17 km od okresního města Topoľčany. Je vyhledávaným místem letních rekreantů. Nabízí možnost koupání, surfování, rybolovu. Sportovní areál má k dispozici tenisové kurty, volejbalové hřiště, minigolf, tenis aj. Pro děti jsou zde prolézačky s houpačkami.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Přehrady ke koupání:

Přehrady ke koupání
Přehrady ke koupání
Přehrady ke koupání
Přehrady ke koupání
Přehrady ke koupání
Přehrady ke koupání
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
byla jsem zde ubytována a těšila se na koupání,ale nebylo mi dopřáno... v té tobě zde byly sinice a prý jsou zde celkem často...jinak paráda...Já se běžně chodím koupat na Slezskou Hartu je tam příjemné prostředí a klid...maximálně vás tam vyruší rybáři,ale ti jsou většinou potichu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na Duchoňce jsme byli před 10 lety,ale nikdy více.Kemp hrůza,kolem kontejnerů na odpadky běhaly myši a krysy,voda špinavá,břeh bahnitý,zarostený.Možná už to tam dali do pořádku,ale pro nás to byla nejhorší dovolená.Jinak z těch uvedených jsme navštívili Seč,Vranov a Orlík a ty byly v pohodě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles