Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léto plné rytmů v Dominikánské republice

24. 07. 2011 | Kultura

Máte rádi rytmickou hudbu, tanec a letní festivaly? Pokud ano, pak se vydejte do Dominikánské republiky. V tomto malém ráji na zemi prožijete v příjemných rytmech merengue a bachaty nádhernou letní dovolenou plnou kouzelných zážitků.


Již nyní jsou v Dominikánské republice některé hudební akce v plném proudu, tak proč nepřipravit svá zavazadla a nevyrazit právě tam. Jednou z prvních letních akcí je jazzový festival Casa de Teatro v Santo Domingu, který probíhá již od 2. června a končí 29. července 2011. Pro letošní ročník přijalo pozvání osm evropských a amerických kapel, které se představí společně s dalšími hudebními skupinami.


puerto plataHudební festivaly vždy přinášejí jedinečné rytmy společně s báječnou a neopakovatelnou atmosférou. Důkazem tohoto tvrzení je Festival del Merengue de Santo Domingo (29. – 31. 7. 2011). Již od roku 1967 se zde pravidelně setkávají uznávané kapely z celého světa, aby představily své hudební novinky právě v Santo Domingu.


Hlavní program celého festivalu probíhá na pobřežní promenádě El Malecón. Po celém městě se konají nejrůznější doprovodné akce a téměř na každém kroku uslyšíte zvuky tradičního merengue. Pod vlivem smyslných tónů se vaše tělo začne pohybovat v příjemném rytmu.


Jedním z nejkrásnějších okamžiků je zahájení celého festivalu, kdy na promenádě probíhá velkolepá přehlídka. Kromě významných umělců budete mít v průběhu festivalu příležitost zhlédnout různé výstavy místní kultury a ochutnat vynikající dominikánské pokrmy, které se vám budou rozplývat na jazyku.    


Lidé v Dominikánské republice milují tanec a tento festival je velkou příležitostí pro všechny, protože se tančí na ulicích, v barech, na plážích, zkrátka v celém městě. Tradiční tanec merengue má neskutečný náboj, který ucítíte ze všech tanečníků. Jejich rychle se pohybující boky budete dychtivě hltat pohledem a nebudete chtít uvěřit té rychlosti.


Merengue je temperamentní tanec kombinující africké a evropské rytmy. A jaké jsou hlavní nástroje pro hraní merengue? Je to melodeon, guira a tambora, které společně vykouzlí jedinečné tóny. Tradiční nástroje velmi často doprovází saxofon, trumpeta nebo další hudební nástroje.


tanečníciVelká část letních oslav v Dominikánské republice je spojena s oslavou patronů. Každé město má svého svatého patrona, jehož portrét je možné vidět v době oslav na každém kroku v podobě obrazů, soch nebo sošek. Města Samaná a Higüey jsou zvláště známá pro svá umělecká zobrazení za doprovodu těch nejrůznějších barev. I přestože jsou oslavy v každém městě jiné, vždy je spojuje to základní – hudba, modlitba a veselý průvod.


Pokud máte rádi netradiční akce, pak se vydejte na Býčí festival v Higüey, který se v letošním roce koná 14. srpna 2011. Na oslavu přijíždějí lidé ze všech koutů Dominikánské republiky, aby navštívili tento unikátní festival. Kovbojové na koních a velká stáda dobytka nabízí opravdu velkolepou podívanou. 


Dalším zajímavým festivalem, který můžete v průběhu vaší dovolené navštívit, je Festival de la Restauración Puerto Plata (10. – 16. srpna 2011) na náměstí Independencia. Tento festival patří mezi vyhledávané kulturní události, neboť významným způsobem podporuje a šíří současné místní umění. Koná se na největším náměstí v Puerto Plata a zároveň je i příležitostí nahlédnout do významných historických momentů města.


Velmi příjemným zakončením léta může být návštěva Letního festivalu sportovního vyžití  (26. – 28. srpna 2011), který se koná v parku Mirador Sur v Santo Domingu. V průběhu této poslední letní akce dostanete příležitost se více seznámit se sportovními možnostmi (horolezectví, objevování jeskyní, dobrodružné výlety v přírodě), které Dominikánská republika nabízí. 


Všechny akce v Dominikánské republice jsou doprovázeny příjemnými zvuky merengue nebo bachaty, kdy se můžete jen příjemně pohupovat v bocích anebo se tónům oddat úplně a prožít skutečné taneční opojení.


Bez ohledu na to, jakou hudbu, festivaly nebo slavnosti preferujete, je Dominikánská republika zemí, kde se neustále něco děje, a skutečně uspokojí požadavky každého svého návštěvníka. Jedinečné zážitky a vzpomínky vás přinutí se do tohoto pozemského ráje brzy vrátit.


Zdroj: Godominicanrepublic.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale jo, vydala bych se tam hned, schazi jen par desitek tisic v penezceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles