Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lodní výlet s překvapením

11. 05. 2017 | Vaše příběhy

Před několika lety jsme trávili dovolenou v Itálii v oblasti Kalábrie v městečku Praia a Mare. Pobřeží omývá Tyrhénské moře a pláž v letovisku je z šedého vulkanického písku s drobnými oblázky. Z centra města je krásná procházka po pobřežní promenádě. Na jedné straně vidíte nádherné azurově modré moře a na druhé se tyčí Kalabrijské Apeniny. Po promenádě se dostanete až do města Tortora. Tato oblast je také nazývána Cedrová riviéra.

A abychom jen neleželi na pláži, tak jsme si přikoupili lodní výlet k ostrovu Dino. Je to největší ostrov při kalabrijském pobřeží. Nyní je neobydlen a je to prý soukromý pozemek, takže vstup na něj se nedoporučuje. Na malou motorovou loď jsme nastoupili přímo z pláže. Nejdříve jsme pluli podél pobřeží a delegátka nás seznamovala se všemi zajímavostmi v okolí. Potom jsme obepluli ostrov Dino. Voda je zde nádherně modrozelená a průzračná. Na druhé straně ostrova nás čekalo velké překvapení. I s lodí jsme vpluli do Azurové jeskyně. Ihned se kolem lodi začala objevovat hejna ryb.

Naše průvodkyně vyndala papírový pytel plný tvrdého pečiva a ukázala nám, jak bezpečně ryby krmit. Každý si to mohl vyzkoušet. Ryby vyskakovaly z vody a snažily se získat pro sebe oblíbenou potravu. Vypadalo to, jako kdyby delší dobu nic nejedly a měly hlad. Rychlost, s jakou nám z ruky vytrhnou pečivo a spolknou ho, je úžasná. Pokud byste měli v ruce jen malý kousek, tak hrozí, že vám ryba stiskne i prsty. A prý je to dost bolestivé. Nikomu z nás se to naštěstí nestalo. Lodě sem připlouvají několikrát denně, takže hlady ryby určitě netrpí. Voda je zde tak průzračná, že ryby krásně vidíte. Je tu poměrně velká hloubka a dá se tu i potápět. Asi po půl hodině pomalu vyplouváme z jeskyně. Pár rybiček nás vyprovází. Za chvíli zajíždíme do druhé jeskyně – Lví. Zde už není voda tak průzračná a ryby zde nevidíme. Zato hnízdiště netopýrů tu je.

Naše plavba pokračovala podél pobřeží k několika skalním obloukům. Postupně jsme je propluli a dostali se do krásné romantické zátoky Arco Magno. Zde je ukrytá asi sto metrů dlouhá oblázková pláž. Pokud o ní nevíte, tak byste ji asi nenašli. Přístup k ní vede jen touto cestou po moři. Vystoupili jsme tedy z lodi a koupali se v nádherně čisté, ale poměrně studené vodě. Sluneční paprsky sem svítí jen část dne a mezi skalami vodu tak neprohřejí. Návštěva této pláže byla překvapením. Delegátka nám řekla, že má pro nás kromě plánovaného výletu k ostrovu Dino a k jeskyním ještě něco navíc.

Výlet se nám moc líbil. Krmení ryb bylo úžasné a návštěva pláže vše tak krásně zakončila.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Lodní výlet s překvapením:

Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jistě pěkný zážitekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles