Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lodní výlet s překvapením

11. 05. 2017 | Vaše příběhy

Před několika lety jsme trávili dovolenou v Itálii v oblasti Kalábrie v městečku Praia a Mare. Pobřeží omývá Tyrhénské moře a pláž v letovisku je z šedého vulkanického písku s drobnými oblázky. Z centra města je krásná procházka po pobřežní promenádě. Na jedné straně vidíte nádherné azurově modré moře a na druhé se tyčí Kalabrijské Apeniny. Po promenádě se dostanete až do města Tortora. Tato oblast je také nazývána Cedrová riviéra.

A abychom jen neleželi na pláži, tak jsme si přikoupili lodní výlet k ostrovu Dino. Je to největší ostrov při kalabrijském pobřeží. Nyní je neobydlen a je to prý soukromý pozemek, takže vstup na něj se nedoporučuje. Na malou motorovou loď jsme nastoupili přímo z pláže. Nejdříve jsme pluli podél pobřeží a delegátka nás seznamovala se všemi zajímavostmi v okolí. Potom jsme obepluli ostrov Dino. Voda je zde nádherně modrozelená a průzračná. Na druhé straně ostrova nás čekalo velké překvapení. I s lodí jsme vpluli do Azurové jeskyně. Ihned se kolem lodi začala objevovat hejna ryb.

Naše průvodkyně vyndala papírový pytel plný tvrdého pečiva a ukázala nám, jak bezpečně ryby krmit. Každý si to mohl vyzkoušet. Ryby vyskakovaly z vody a snažily se získat pro sebe oblíbenou potravu. Vypadalo to, jako kdyby delší dobu nic nejedly a měly hlad. Rychlost, s jakou nám z ruky vytrhnou pečivo a spolknou ho, je úžasná. Pokud byste měli v ruce jen malý kousek, tak hrozí, že vám ryba stiskne i prsty. A prý je to dost bolestivé. Nikomu z nás se to naštěstí nestalo. Lodě sem připlouvají několikrát denně, takže hlady ryby určitě netrpí. Voda je zde tak průzračná, že ryby krásně vidíte. Je tu poměrně velká hloubka a dá se tu i potápět. Asi po půl hodině pomalu vyplouváme z jeskyně. Pár rybiček nás vyprovází. Za chvíli zajíždíme do druhé jeskyně – Lví. Zde už není voda tak průzračná a ryby zde nevidíme. Zato hnízdiště netopýrů tu je.

Naše plavba pokračovala podél pobřeží k několika skalním obloukům. Postupně jsme je propluli a dostali se do krásné romantické zátoky Arco Magno. Zde je ukrytá asi sto metrů dlouhá oblázková pláž. Pokud o ní nevíte, tak byste ji asi nenašli. Přístup k ní vede jen touto cestou po moři. Vystoupili jsme tedy z lodi a koupali se v nádherně čisté, ale poměrně studené vodě. Sluneční paprsky sem svítí jen část dne a mezi skalami vodu tak neprohřejí. Návštěva této pláže byla překvapením. Delegátka nám řekla, že má pro nás kromě plánovaného výletu k ostrovu Dino a k jeskyním ještě něco navíc.

Výlet se nám moc líbil. Krmení ryb bylo úžasné a návštěva pláže vše tak krásně zakončila.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Lodní výlet s překvapením:

Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
Lodní výlet s překvapením
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jistě pěkný zážitekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles