8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrá hospodyňka

9. 08. 2021 | Vaše příběhy

Jako důchodkyně s nízkým důchodem jsem se naučila využít každou slevu, každou příležitost si přivydělat nebo jinak zvýšit svůj komfort života. A hlavně jsem se naučila náležitě šetřit. Někdy to, kupodivu, přináší i humorné příhody, zvláště pro mé okolí.

 

Ten den jsem se chystala do místního obchodního centra. Podle letáku tam měli mít cibuli za příznivou akční cenu. Vzala jsem si nákupní tašky a jela, jako obvykle, tramvají až k centru. Nakoupila jsem cibuli a další potraviny, když jsem si všimla, že také brambory jsou v akci. Bohužel, měli jen obří pytle brambor na uskladnění vážící 25 kg. Menší balení byla velmi nevýhodná.

„Pokud si koupím celý velký pytel, vydrží mi brambory téměř celou zimu a budu mít po starostech,“ táhlo mi hlavou.

Jak ho ale dostanu až domů?

Pokud bych si zavolala taxík, nevyplatí se mi to. K tramvaji a poté od tramvaje domů ale pytel neunesu. Uložila jsem ho do vozíku a zvolila namáhavou cestu zdarma. Rozhodla jsem se, že těch pár zastávek vozík s brambory dovezu až domů. Má přece kolečka.

Před obchodem se mi ale roztrhl sáček s cibulí. Tři obří cibule se zakutálely od vozíků ke stěně obchodu. Snažila jsem se na ně dosáhnout, v cestě mi ale stálo zábradlí, které dělilo vozíky. Musela jsem přes zábradlí. V tu chvíli zde nebyl nikdo, koho bych o vylovení cibulí požádala, a tak pěkné a velké cibule jsem tam rozhodně nechat nechtěla. Přehoupla jsem se přes zábradlíčko a namáhavě lovila cibuli za cibulí, přitom si hlídala vozík s nákupem. Můj pomalu akrobatický kousek měl úspěch a já vylovila všechny tři cibule a uvěznila je opět v pytlíku. Ještě jsem musela zpět přes zábradlíčko. To už tu byla spousta lidí a já si posazená na zábradlí chvilku připadala jako čarodějnice, která právě přiletěla a hledá místo k zaparkování. A to mě ještě čekala cesta s vozíkem domů. Asi jsem své síly přecenila. Tu trasu nechodím ani bez zátěže. Nyní jsem ale tlačila před sebou těžký vozík a cesta domů vede do kopce. Budila jsem pozornost. Naštěstí jsem cestou potkala mladého souseda. Když mě viděl, jak funím a zoufale tlačím svůj objemný nákup, nabídl mi pomoc. A tak já pokračovala k domovu tramvají, zatímco soused tlačil můj vozík. Doma mi ho předal se slovy, že je to lepší než posilovna.

„No vidíte, a ještě zdarma,“ zažertovala jsem. Co mu mám za službu nabídnout? Ale soused na nic nečekal, nic nechtěl, rozloučil se, vynesl mi brambory až k bytu a vozík nechal před vchodem.

Nejsem zvyklá něco nevrátit. Jsem stará generace. A tak jsem musela vrátit i vozík k nákupnímu centru. Z kopce už to půjde lépe. V polovině cesty jsem ale už nemohla. Procházela jsem kolem malého obchodu, kam také občas chodím nakoupit. A tu mě napadlo, že bych mohla vozík vrátit tam.

S dotazem jsem se obrátila na známou paní prodavačku.

„Jistě, já ho klidně vrátím k obchoďáku, domů chodím tou cestou. Přece se s ním nepotáhnete vy sama?“ Paní prodavačka mě opravdu potěšila. S úlevou jsem postavila vozík mezi ostatní, které patřily oné prodejně.

Večer jsem usínala špatně. Byla jsem unavená z chození a přemýšlela, jestli prodavačka svůj slib dodrží a vozík skutečně vrátí. Obavy se brzy rozplynuly. Kamarádka bydlící kousek od nákupního střediska mi hned druhý den sdělila, jací ti mladí jsou. Viděla prý mladou prodavačku z obchodu, jak se veze na vozíku z obchodního centra. Tam ho vrátila a šla dál pěšky. Paní prodavačka vozík vrátila, a jak to mají mladí ve zvyku, použila ho tak trochu jako dopravní prostředek. Vozík byl ale na místě, já měla cibuli ve spíži, brambory ve sklepě, a tak jsem byla spokojená.

Takže: Dobrá hospodyňka pro cibuli i přes plot skočí a pro brambory si vozík vypůjčí.

 


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dobrá hospodyňka:

Dobrá hospodyňka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také musím mít zásoby cibule i brambor
Obrázek uživatelky
profil
Brambory jsou potřeba pořád
Obrázek uživatelky
profil
zásoby jsou...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil


SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles