8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mimotělní oplodnění a léčba neplodnosti v Gyncentru Ostrava

18. 06. 2008 | Těhotenství
Společnost Gyncentrum Ostrava v těchto dnech slaví 15 let své existence a během této doby jeho odborníci díky mimotělnímu oplodnění (IVF) pomohli na svět 1290 zdravým dětem.

Od roku 1994 do června 2008 bylo v ostravském Gyncentru provedeno 7560 cyklů mimotělního oplodnění. Celková úspěšnost, že se matce po podstoupení mimotělního oplodnění narodí zdravé dítě,  se pohybuje v rozmezí 25-30%, čímž se klinika ve svém oboru řadí mezi absolutní českou  i evropskou špičku.   

umělé oplodnění,,Ročně v průměru evidujeme 300 nových klientů a provádíme zhruba 700 léčebných cyklů. Naše klinika je přitom kapacitně schopna přijmout až 500 nových klientů. Jsme opravdu připraveni na nárůst klientely, která má problémy s přirozenou reprodukcí. S asistovanou reprodukcí je spojena celá řada důležitých úkonů jako jsou složitá vyšetření, testování, odběry spermatu a vajíček apod.  Naše zázemí i odbornost lékařského týmu naprosto odpovídají veškerým normám a požadavkům,“ říká MUDr. Michal Poláček, ředitel společnosti Gyncetrum Ostrava. ,,Zároveň chci upozornit, že i přesto pracujeme na projektu modernizace stávající budovy, případně nevylučujeme ani výstavbu nové kliniky,“ dodává MUDr. Poláček.


Gyncentrum Ostrava slaví 15 let

a díky asistované reprodukci přišlo na svět 1290 dětí



Pár důležitých čísel o asistované reprodukci Gyncentra:
1.9.1994 – první mimotělní oplodnění v Gyncentru Ostrava
V letech 1994 – 2007 provedeno 7560 cyklů (pokusů) asistované reprodukce, díky níž se narodilo 1290 dětí, z toho 650 chlapců a 640 děvčat. Evidováno 300 dvojčat a 16 trojčat.  
 V období 1994-2008 odebráno 4350 dávek darovaného spermatu.
Červen 2008 – v evidenci je 87 aktivních dárců spermatu.

,,V naší populaci pozorujeme nárůst nejrůznějších komplikací. V současné době lze vyčíst  stále vyšší počty sterilních párů, které vyhledávají lékařskou pomoc. Příčiny neplodnosti se převážily  v neprospěch mužského faktoru, který se na ní dnes podílí již přibližně z pětapadesáti procent. Toto procento se přitom stále celosvětově zvyšuje, přičemž ženský faktor nedosahuje za stejnou dobu výraznějších změn,“ upozorňuje MUDr. Pavel Čermák Ph.D., vedoucí lékař institutu pro léčbu neplodnosti při společnosti Gyncentrum Ostrava.


Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách Gyncetra Ostrava.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kopec spokojnzch rodičov za to stoji
Obrázek uživatelky
profil
kopec spokojnzch rodičov za to stoji
Obrázek uživatelky
profil
kopec spokojnzch rodičov za to stoji
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles