Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zazářete na horských svazích

28. 12. 2008 | Trendy

Sport a kvalita ?

Jste aktivním sportovcem? Dobře děláte! V létě, v zimě, indoorový, outdoorový, pravidelný pohyb každého druhu přispívá k celkové duševní a tělesné pohodě. Nebo už sportujete vrcholově, pravidelně anebo príležitostně? Nesmírně důležité je vhodné sportovní oblečení a kvalitní sportovní vybavení.  Nejde jen o to, abyste dobře vypadali. Jde především o Vaše pohodlí, zkvalitnění sportovního výkonu jako i o Vaší bezpečnost.

Móda na sněhu

Pro zimní sporty jako lyžovaní a snowboarding je důležitá především  kvalita a funkčnost sportovního vybavení i oblečení, ovšem v poslední době hraje v této oblasti stále větší úlohu i móda. Pokud vám záleží na tom, abyste i na horách byli v pohodlí, bezpečí a „in“, měli byste vědět něco o trendech v nových kolekcích vedoucích sportovních značek .

móda na sněhuDnes je už samozřejmostí, že zimní kolekce plní základní technické požadavky a co sa stylu týče, nepřipoští žádné kompromisy. Střihy dámských kolekcí zůstávají v úzké linii, která zdůrazňuje ladné křivky postavy. Pánska sportovní móda se rozhodla pro uvolněnější tvary. Navzdory objemnosti jsou bundy lehké, mohou být i oboustranné, s různymi ozdobnými i funkčními prvky, mezi které patří i rubová strana v kontrastní barvě.  

Barevnost kopíruje bežnou módu, a tak i na svazích můžeme tuto zimu očekávat základní barvy: bílou, černou, žlutohnědou, máslovou a jejich kombinace. Nechybějí ani metalické efekty a vzorovaní. „In“ bude letošní zimu například káro. Nápisy a různé klubové značky též oživí celkový vzhled. Lyžařská a snowboardová móda doopravdy nebude působit monotónně a pokud ne přímo živě, tak určitě elegantně. Hitem zůstavají  lyže nebo snowboardy sladěné s oblečením.

Do kvality se vyplatí investovat

zimní módaPoužití technických materiálů je ve sportu už samozřejmostí, přičemž kvalita technologických úprav materiálů se rok od roku zvyšuje. Do kvality sportovního vybavení a oblečení se vyplatí investovat, protože vzpomínané produkty nejsou zrovna levnou záležitostí a většinou je třeba při jejich nákupu sáhnout pořádně hluboko do kapsy.

Naštěstí existují nákupní centra, ve kterých si můžete sportovní produkty koupit za výhodně zlevněné ceny, a to po celý rok.


Co jste o možná lyžování nevěděli…

zimní módaLyžování se vyvinulo z různých forem pohybu po sněhu, zejména ze sněžnic. Bylo po tisíce let praktickou aktivitou, která představovala významný způsob přepravy zasněženými regiony. Bylo velmi populární ve Skandinávii, především mezi lovci a vojáky. V 19 st. došlo ke zlomu a lyžování začalo být sportem.

První závody se odehrávaly na poli běžeckého lyžování. Sjezdové lyžování vstoupilo do hry poté, co lyžaři vytvořili novou techniku, znatelnější telemarkový oblouk a závodníci jezdili při závodech rychlostí až 80 mil za hodinu. Jedním ze zakladatelů sjezdového lyžování byl Čechorakušan Matyáš Žďárský, který vynalezl upravený typ vázání, u kterého je lyže vázána k botě pevněji, což umožňuje snadnější zatáčení. Ve srovnání s moderním vybavením byly lyže v této době těžké a dlouhé. Byly vyrobeny z tvrdého dřeva a měřily 2,4 – 4,2 metrů. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) vznikla roku 1924. Poprvé se alpské (sjezdové) lyžování dostalo na olympiádu v roce 1936.
Světový pohár se jezdí od roku 1967, a to každým rokem.


Zdroj: FreePort


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
lyžovať síce nechodím ale v zime do prírody občas áno takže "snehová" móda ma napriek tomu zaujíma..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles