Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj výlet za Babičkou

28. 01. 2013 | Česká republika
O Vánocích byl v televizi můj oblíbený film Babička. Ráda bych vám popsala moji cestu za babičkou, ne za mojí, ale za Babičkou Boženy Němcové do  Ratibořic. Určitě vás tam spousta byla. Já v Ratibořicích nebyla ani na školním výletě či zájezdu. Můj muž ano, tak jsem ho před lety zbytečně přemlouvala, abychom si tam zajeli. Stroze mi odvětil: ,,Jeď si,'' a  tak jak měl o víkendu službu, tak jsem ''si jela".

Ale nejdříve jsem na internetu zjistila, jak se tam dostanu. Brzy ráno mi jel vlak s několika přestupy, ale to mi nedělá problémy. Jezdím vlakem od dětství. Po několika hodinách jsem v České Skalici a jdu po silnici do Ratibořic. První mojí zastávkou byl Starý vojenský hřbitov,  u kterého jsem si na ceduli přečetla, že je tam pohřbeno 480 vojáků z prusko-rakouské války z roku 1866. Jdu dál dolů z kopečka na křižovatku, v parčíku je vysoká socha B. Němcové.
Můj výlet za BabičkouNapojím se na zelenou turistickou značku a pokračuji k Vilémovu mostu přes Úpu a už vidím přes louku ten známý nádherný empírový zámek, nejraději bych se rozběhla do kopečka k němu, ale  jdu k přechodu pro ryby a dál po břehu ke mlýnu, kde mne čeká Bělidlo a sousoší Babičky s dětmi. Vžívám se do filmu a připadám si, že babičku, Barunku a ostatní děti jistě potkám. Vše jsem si prohlédla a po červené značce jdu trošinku do kopečka do parku,  kolem jezírka do zámku a stále čekám, jestli náhodou nepojede kolem kněžna na koni, či komtesa Hortensie nebude v parku na vycházce. Bohužel. Potkávám jen ostatní návštěvníky.
Ale jsem spokojená. Splnila jsem si své přání. Po prohlídce zámku se trošku občerstvím a vydávám se po NS Babiččino údolí zpět do Č.Skalice. Ve městě jdu po modré značce kolem kostela k Muzeu B. Němcové a asi po 200 m je Barunčina škola. A značka mne přes náměstí přivedla až na nádraží.
Tam mi chvíli čekání zpříjemnil nějaký místní občan, který nechápal, že jsem na výletě sama. Slušně jsem mu odpověděla, že muž pracuje a já jsem jela na výlet. To se mu nelíbilo. Ptal se, kde na to beru peníze a že ženská patří k plotně, ne jezdit po výletech. Seděla jsem na lavičce a začalo mne to bavit... tak jsem se na oplátku zeptala, kolik udělá denně piv. On, že tak 5 - 6 kousků. A byla jsem na koni. Mrskla jsem mu do tváře, že kdyby nepopíjel, byly by peníze a mohla by jeho žena jet taky na výlet a měla jsem od chlapa klid. Lidé kolem se usmívali. Za chvíli nám přijel vláček a já se spokojená s výletem do krásného místa vrátila domů. Jestli budete mít možnost, zajeďte si do Babiččina údolí zavzpomínat. Je tam krásně. Určitě by tam byla i hezká dovolená.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj výlet za Babičkou:

Můj výlet za Babičkou
Můj výlet za Babičkou
Můj výlet za Babičkou
Můj výlet za Babičkou
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Navštívili jsme, ale je tomu už nějaký ten rok nazpátek, s manželem jezdíme různě po koutech vlasti autem, s kamarádkou občas vláčkem, trochu mě omezuje, že člověk musím pořád koukat na hodinky, aby zvládl časově i jízdu zpět.
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné,citila jsem se při návštěve Babiččina údolí podobně.
Obrázek uživatelky
profil
V Ratibořicích jsem byla před mnoha a mnoha lety je to kouzelné místo,ráda bych se tam ještě podívala
Obrázek uživatelky
profil
Pekne napsane.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem tam na školním výletě, trošku jsem zlobila, dostala poznámku a pak doma naplácáno.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles