Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na zdraví bez léků

26. 02. 2012 | Péče o tělo
Každý víme,  jak je dnešní doba  drahá  a  pokud jde o léky,  je to každodenní problém, nehledě na to, že léky jsou drahé a nezdravé. Sice nám ve většině případů pomůžou, ale při častém používaní nám přestanou fungovat. Moje prababička se dožila krásného věku 96 let, už když jsem byla malá a trpěla na průdušky a na různé dětské nemoci, uměla si vždy poradit.

Chodili za ní i lidé z vesnice a nechali si poradit. A proč bychom měli vlastní děti cpát léky, když je ta možnost využít darů přírody. Máme kolem sebe tolik léčivých bylinek, což v běžném životě i přehlídneme. Časté nemoci, kterými trpíme, jsou běžné, a raději si zajdeme za doktorem, který nám napíše recept a my platíme za léky a prohlídku, mluvím o nemocech jako je rýma, chřipka, bolest zad, kloubů a mnoho dalších problémů, co nás doprovází životem. A proto bych vám dala pár našich rodinných receptů, co se vám budou hodit a pomůžou celé vaší rodině.

Průdušky

Potřebné přísady: V lese si natrháme borovicové haluzky ( dál od cesty)
Postup: Haluze opláchneme a dáme do velkého hrnce s vodou vařit. Asi 5 minut povaříme a šoupneme do místnosti, kde dítě spinká.

Nejlépe pod postel. Aroma a výpary uvolní a zklidní dýchací cesty. A ještě si krásně provoníte byt.

Vůně z borovice uklidňuje plíce. Také dítě muže inhalovat nad hrncem, příznivě působí na bronchitidu.

Na nachlazení čajík

Potřebné přísady: Cibule, majoránka, med.
Postup: Cibuli oloupeme jen z první špinavé vrstvy šlupek, zbytek necháme a rozčtvrtíme a dáme vařit do vody, přidáme majoránku 1-2 polévkové lžíce, necháme chvilku povařit, pak ještě vylouhovat, přecedíme, osladíme medem a popíjíme. Dětem chutná a opravdu zabírá.

Koupel na neštovičky, když moc svědí

Potřebné přísady: Hrst dubové kůry, hrst bezinkových větviček, přeslička, 20 dkg cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce fenyklu. Do 4 litrů vody dáme vše vařit cca 20 minut. Pak žínkou omýváme!!!

Lék na bolest zad a kloubů

Potřebné přísady: 10 kaštanů, 1 alpa
Postup: Kaštany nakrájíme na plátky a dáme do sklenice, zalijeme alpou, zavřeme a dáme do temného místa. Po třech týdnech mažeme a mažeme a pak skáčeme.

Tohle je jen pár receptů pro inspiraci, věřím, že byste našli spousty problémů, které byste chtěli řešit zdravou formou.  Jestliže budete mít nějaký dotaz ohledně nemocí, pište a ráda vám dám radu z rodinné kuchařky.

Autor:Auvera


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Za mě je nej na průdušky psí sádlo! Namažu si ho a za krátkou dobu cítím ulevu. Není drahé a hlavně není ze psa, ale z bylinek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné rady.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles