Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině

7. 06. 2014 | Nemoci
Vysoce efektivní novinkou v boji proti rakovinovým zhoubným nádorům je NanoKnife. Slouží k efektivnímu odstranění cílové měkké tkáně, aniž by poškodila okolní struktury tkáně.
Řekne-li se léčba onkologického pacienta, každý si představí farmakologickou léčbu, tedy užití léků, a především radioterapii - tedy ozařování.


A samozřejmě chirurgickou léčbu a chirurgický zákrok. Jenže ona existuje i léčba intervenčně onkologická, tedy miniinvazivní zákrok v kombinaci se známou chemoterapií nebo radioterapií. Taková kombinace metod je účinnější, protože lze zlikvidovat nebezpečný nádor. Bohužel ho nelze odstranit v uzlinách nebo kostní dřeni. 

Při užití přístroje NanoKnife se vysílá série mikrosekundových pulsů, které způsobí buněčnou smrt zasažené tkáně. A to bez toho, aby byla vystavena tkáň extrémnímu teplu či chladu.

Metodu používají v pražské vojenské nemocnici již dva roky. Elektrody tu v celkové narkóze zavádějí nemocným s radikálně neodstranitelným zhoubným nádorem slinivky.
NanoKnife„Jedním z hodnocených faktorů je kvalita života takto ošetřených pacientů,“ říká Prof. MUDr. Miroslav Ryska, CSc z Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Jeho pracoviště je s projektem zatím jen ve fázi náběru pacientů, definitivní výsledky se zhodnocením kvality života tu očekávají v průběhu příštího roku. „Novou metodou jsme ošetřili doposud více než čtyři desítky nemocných. Letos to budou další dvě desítky. A pak bude možné tuto metodu opravdu vyhodnotit,“ říká profesor Ryska.

Metoda NanoKnife se používá v zahraničí již několik let. Za tu dobu bylo provedeno několik tisíc kurativních operací. Ty jen potvrzují správnost cesty intervenční onkologické metody
Radiofrekvence se přitom používá v medicíně již několik desetiletí. Je to druh energie, které se využívá k vytvoření určité vysoké teploty. Ta, aplikovaná v daném místě a po určitou dobu, má za výsledek odumření nežádoucí poškozené tkáně.

Jednou z nejdůležitějších věcí je výběr pacienta. Vhodnost, dle lokalizace nebezpečného nádoru, určuje lékařský tým tvořený onkologem, radiologem a chirurgem případně dalším odborným lékařem.

Výhody radiofrekvenční ablace:

  • Redukce velikosti nebo eliminace nádorů
  • Minimálně invazivní metoda
  • Vysoce efektivní (možnost použití u tumorů velkých 7 cm)
  • Minimum komplikací či vedlejších účinků
Zdroj: NanoKnife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině:

NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině
NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině
NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles