8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejznámější pohádková místa křížem krážem po Česku

19. 07. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Nejznámější pohádková místa křížem krážem po Česku
Autor: Radek Laudin
Nakladatelství: Fragment
Termín vydání: 5.3.2010
Vázaná vazba
Počet stran: 128 str.
Formát: 148 x 210 mm
Cena: 202 Kč


Vydejte se po stopách českých pohádek a filmů pro děti! Zavedou vás tam, kde chtěla princezna Krasomila po králi Miroslavovi zavázat střevíček nebo tam, kde se Bimbác ze Tří veteránů zamiloval do krásné princezny.Nechte se inspirovat 30 tipy na výlety po nejznámějších pohádkových místech, která znáte z televizní obrazovky a staňte se na chvíli filmovou hvězdou.


Ukázka z knihy:


knihaZahrada domu krásné Večernice z pohádky Princ a Večernice je v Hrádku u Nechanic nedaleko Hradce Králové. Princ Velen se tam probudil potom, co při cestě světem prokázal svou nebojácnost. Místo vandráckého oděvu získal v Hrádku u Nechanic zpět svůj vznešený úbor a zbraň. Večernice v modrobílých šatech ocenila jeho statečnost a hned zase žádala hubičku. V tom se ale na zahradě zjevil čaroděj Mrakomor, král všeho nečasu. Zaútočil na Velena. „Dost už! Zase se mi pleteš pod nohy? Přicházím, abych si odvedl svou vyvolenou,“ zdramatizoval Mrakomor láskyplné setkání.


Romantický ráz zahrady ještě dotvořili filmoví architekti bílými sloupy s květinami. Radostné shledání Večernice s Velenem tehdy zachránili „švagři“ Větrník, Měsíčník a Slunečník. Objevili se za princovými zády, což on sám netušil. Král všeho nečasu vycouval z Hrádku za bití hromů a blesků. Velen si myslel, že Mrakomor prchl jen jeho zásluhou a před Večernicí se pyšně nadmul. „To se ví, že jsi úžasný,“ ujistila Velena Večernice, která o zásahu svých tří bratrů věděla a po ženském způsobu taktně mlčela. Dnes se vedou na zahradě půvabné Večernice jiné souboje. Místo Mrakomora s Velenem zde měří své síly golfisté.


Golfové hřiště na Hrádku má devět jamek . Díky své poloze ve staletém zámeckém parku nabízí svým návštěvníkům mimořádný zážitek,“ Kdybychom chtěli změřit, jak dlouhou cestu světem princ Velen absolvoval, dojdeme k údaji 167 kilometrů. Tolik měří trasa z jeho domova, ploskovického zámku v Ústeckém kraji, do Hrádku u Nechanic.
Tedy v případě, že by šel přes Prahu. Zámek Hrádek u Nechanic byl postaven jako reprezentační a letní sídlo hraběcího rodu Harrachů v letech
1839–1857. „Jako předloha pro stavbu romantického zámku posloužil projekt vypracovaný anglickým architektem Edwardem Bucktonem Lambem ve stylu tudorské gotiky. Stavební práce vedl mladý rakouský architekt Karl Fischer, který plány upravil a navrhl i výzdobu zámeckých interiérů,“ informují zámecké internetové stránky.


Ve zbývající části byla na dvou stech hektarech založena obora a bažantnice. „Současná zámecká expozice je ukázkou bydlení šlechty ve druhé polovině 19. století. Státní zámek byl v roce 2001 prohlášen národní kulturní památkou,“ uvádí dále web zámku. Památka byla v roce 2008 zvolena hlasujícími jako nejpohádkovější v celém kraji. V současnosti má dvoubarevnou fasádu. „Již několik let probíhá obnova fasády na původní červenou barvu,“ vysvětlil kastelán Ivan Šenk.


Tuto knihu Nejznámější pohádková místa křížem krážem po Česku zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Fragment.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to je lákavé čítanie
Obrázek uživatelky
profil
Než jsem došla sem ke komentáři tak jsem si jí chtěla koupit ale po tom co tu čtu asi né.DíkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Relama je navoněná zdechlina, než si jěco koupím, raději si to dobře prohlédnu, takže knihy, pokud opravdu neznám autora, v žádném případě.
Obrázek uživatelky
profil
Máte pravdu, půjčila jsem si ji v knihovně a také jsem byla zklamaná.
Obrázek uživatelky
profil
IKE díky za radu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles