Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nové pohádky o dopravních značkách

18. 04. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Nové pohádky o dopravních značkách
Autor: Peter Stoličný
Nakladatelství: Fortuna Junior
Vázaná vazba
Formát: 217 × 305 mm
Datum vydání: březen 2013
Počet stran: 72
Cena: 199 Kč

Kniha Nové pohádky o dopravních značkách volně navazuje na první díl a i jejím cílem je zábavnou formou poučit děti o tom, jak být zodpovědným a na bezpečí dbajícím účastníkem silničního provozu. Již několik let je duben vyhlášen měsícem bezpečnosti a díky veřejné diskuzi si učitelé i rodiče mnohem více uvědomují, že dopravní výchova zaměřená již na děti v mateřských školách může účinně řešit celou řadu příčin dopravních nehod s dětskými aktéry.

Peter Stoličný - Nové pohádky o dopravních značkáchAutor knihy Nové pohádky o dopravních značkách se i v druhém díle zaměřuje na nejmladší a nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Pohyb na silnici představuje dětem jako hru mající svá pravidla, které určují dopravní značky a říkají nám, co smíme, co můžeme a co musíme.  „Dopravním značkám je dobré rozumět a všímat si jich. Aby to bylo i zábavné, tomu má posloužit tato knížka,“ vysvětluje Peter Stoličný. Kniha je určená nejmenším čtenářům i těm, kteří si ještě nechají předčítat. Děti si díky ní nenásilnou formou rozšiřují povědomí o běžně užívaných dopravních značkách.

Ve vtipně napsaných příbězích se děti setkají například s chytrým medvědem Bonifácem, kterého krotitel Tralalíni naučil nejen jíst krupicovou kaši lžičkou, krájet řízek příborem a natočit špagety na vidličku. Medvěd uměl také jezdit na kole a dokázal rozlišit různé dopravní značky, ale i poslechnout jejich příkazy. Děti se také dozvědí o příběhu Hloupého Honzy, který vyrazil do světa lidí, ale proto, že nerozuměl dopravním značkám a na silnicích dělal neplechu, koupili mu lidé jízdenku na autobus na lince Praha – Pohádka a poslali jej zpět.

Tuto knihu Peter Stoličný - Nové pohádky o dopravních značkách koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Neoluxor.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !