8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový český 3D loutkový film Hurvínek na scéně

31. 05. 2010 | Kultura

Distribuční společnost Media Hotel uvádí nový český 3D loutkový film „Hurvínek na scéně“

NEJOBLÍBENĚJŠÍ LOUTKY POPRVÉ V KINECH A VE 3D


Divadlo Spejbla a Hurvínka oslavilo letos 80. výročí své profesionální působnosti a jako dárek dostanou slavné loutky třetí dimenzi na filmových plátnech kin. První celovečerní loutkový film Hurvínek na scéně vstoupí do kin již letos mezinárodní premiérou 1. června na Filmovém festivalu ve Zlíně. Druhý, velkorozpočtový 3D animovaný film, bude uveden za dva roky.

Produkční společnost Rolling Pictures v těchto dnech dokončuje vývoj prvního 3D celovečerního loutkového filmu HURVÍNEK NA SCÉNĚ. „Při vývoji animovaného filmu jsme si uvědomili, že dřevěné loutky už vlastně 3D charaktery jsou, a že jejich poetika je tak silná, že jsme se rozhodli natočit jedno z nejoblíbenějších představení divadla stereoskopicky a zprostředkovat tak divákům v celé české republice zážitek, umocněný použitím nově nastupující 3D technologie,“ říká Martin Kotík, producent filmu Hurvínek na scéně.

Hurvínek na scéně je prvním filmem v Čechách zpracovaný touto technologií, která zprostředkovává dojem, jako by divák byl téměř součástí děje. „Natáčení probíhalo přímo v divadle s použitím dvou digitálních filmových kamer s rozlišením 4K. Divák v kině pak zažije pocit, že je daleko blíže scény než by mohl být v divadle, což zvláště pro děti bude velmi silný zážitek “ říká Jan Buriánek.

Představení Hurvínek na scéně, které přijde 3. června do kin je oblíbená zimní pohádka, kterou má divadlo S+H v repertoáru již několik let, a tradičně je vyprodána několik týdnů předem. „Představení Hurvínek na scéně je natolik výpravné, odehrává se v několika prostředích, že s ním nemůžeme cestovat, proto nás těší, že nyní mají možnost tuto krásnou pohádku vidět i mimopražští diváci,“ říká Martin Klásek, režisér divadelního zpracování hry. David Havel, režisér filmového zpracování Hurvínka na scéně k tomu dodává, „Do příběhu divadelního představení jsme zasahovali minimálně, šlo především o jeho přenesení do 3D prostoru a filmového vyprávění. Doplnili jsme ho pouze efekty, jako je třeba padající sníh, a rozdělili ho do osmi kapitol podle toho, jak se mění divadelní scény.“

Letošní loutkové představení Hurvínek na scéně je však jen předvojem před velkorozpočtovým počítačově animovaným 3D filmem HURVÍNEK VE FILMU. Rodinný dobrodružný snímek vychází z námětu divadelní hry „Jak pan Spejbl prášil“, který vypráví příběh, jak Hurvínek vystřelí Spejbla do světa Barona Prášila.

Když se řekne Mikuláš, tak si každý představí tajemného muže s bílým plnovousem, vysokou čepicí a berlou v ruce, kterého doprovází anděl s čertem. Hodné děti jsou obdarovávány dobrotami, zatímco ty neposlušné čeká punčocha plná uhlí.

Také Hurvínek s Máničkou čekali netrpělivě na příchod Mikuláše. Roztržitý pan Spejbl však na nadílku zapomněl, a tak se Hurvínek s Máničkou rozhodnou tuto „nehoráznost“ napravit tím, že se sami hodlají převléci za čerta a Mikuláše a překvapit taťuldu s bábinkou. Bábinka však Spejblovi pozapomenutou událost připomene, a tak si i pan Spejbl musí zajistit převlek čerta… A jak to dopadne, když se čertů sejde více než by mělo? Pohádka plná napětí, ale i písniček a zimních radovánek. A už jste viděli Máničku bruslit?


Premiéra:                    3. 6. 2010

Žánr:                            loutkový, rodinný

Přístupnost:               přístupný

Délka:                          60 min.

Účinkují:                     Helena Štáchová (Mánička, Bábinka), Martin Klásek (Hurvínek, Spejbl) a další

 

Zdroj: Hurvínek3d

 

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !